Java over alle

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. september 2003.


Selskaber som Oracle og IBM lancerer værktøj, der skal gøre det lettere at programmere Java, i håbet om at det vil erstatte andre sprog.

Sprogstrid
En af de måder, Java skal udbredes på, er at virksomhederne skal overbevises om, at det ikke er specielt ressourcekrævende at sætte programmører, der arbejder i andre - ældre - sprog, til at programmere i Java. Sådan lyder strategien fra flere store firmaer, der støtter Java herunder Oracle og IBM. For virksomhederne skal fordelene ved en sådan overgang først og fremmest findes i hurtigere udvikling og i øget standardisering: Der er større sikkerhed for, at en anden programmør om to eller fem år er i stand til at foretage korrektioner i de eksisterende programmer.Oracle forestiller sig, at enkelte programmeringssprog vil overleve i kernen, men få en Java-overbygning, mens de fleste andre helt vil blive erstattet.- Nogle sprog er specialiserede. Det gælder Fortran på det matematiske og finansielle område. De vil komme til at optræde med webservices og Java i de funktioner, der vender mod brugerne. Derimod vil C++ og Visual Basic blive erstattet, når Java bliver i stand til at operere lige så hurtigt og fleksibelt, siger Ted Farrell, der er arkitekt og strategidirektør i Oracle.Det værktøj, der efter Oracles opfattelse skal føre til denne udvikling, er det såkaldte J2EE Framework, der netop skal gøre det muligt for folk, der ikke har dyb viden om Java, at programmere i dette sprog. Det gøres ved at skille de forskellige funktioner ud i et model-lag, et kontrol-lag, et display-lag. Frameworket danner så at sige en ramme for udvikling af komponenter, der ofte vil kunne genbruges.

Hurtigere udvikling
En del programmører rynker på næsen af dette. De betragter kodningen som det essentielle i programmering, og de vil gerne have den kontrol over alle faser, som det giver at lave det hele selv.
- Til gengæld har virksomhederne behov for at kunne erstatte programmørerne, hvis de skulle få andre job. Og til programmørerne siger vi, at de står langt stærkere, hvis de kan flere systemer, frem for udelukkende at være specialiserede, siger Ted Farell.IBM's bud på værktøj til lettere udvikling i Java har sin rod i opkøbet i februar i år af selskabet Rational, og produktet lanceres nu som IBM Rational Rapid Developer.Der er på samme måde tale om et værktøj, der opdeler programmeringsfunktionerne i forskellige lag.- Det egner sig ikke til alle typer opgaver. Det er ikke bygget til tunge regne-opgaver, hvor der arbejdes med komplicerede algoritmer. Derimod er det velegnet til applikationer, der præsenterer forskellige typer data. Det nedsætter først og fremmest udviklingstiden, siger Peter Eeles, der er Senior Technical Consultant i Rational/IBM.

Billedtekst:
- Programmørerne står langt stærkere, hvis de kan flere systemer, frem for udelukkende at være specialiserede, siger Ted Farrell, der er arkitekt og strategidirektør i Oracle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere