Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. september 2003.


Ulovlig signalforvirring
London: I mere end en forstand var det uden dækning - det smarte produkt, en vis skotte, Ronnie McGuire, havde sat sig for at score kassen på uden dækning i lovgivningen!McGuire importerede billigt jamming-udstyr fra Taiwan, som forpurrede signalerne mellem mobiltelefoner og deres basisstationer og solgte det videre til britiske hoteller for cirka 800 kroner pr. sæt.Smart nok, fordi det fik gæsterne til at flokkes om hotelværelsets dyre telefonlinie eller lobbyens ditto mønttelefon, når de nu ikke kunne komme i kontakt med omverdenen via deres medbragte mobiltelefoner - og det skæppede naturligvis godt i etablissementernes pengekasser.
Desværre for Ronnie McGuire havde avisen Daily Record opsnuset ulovligheden og forklædt en journalist som ejer af et Bed-and-Breakfast-foretagende og mulig køber af "dækningsløsheden", og den fiffige skotte kan nu imødese en klækkelig bøde, skriver The Register.

Bare ikke tilladt!
London: Barmfagre kvinder og bodegaflommede mænd - i den utilslørede version, Gud har skabt dem i - "pryder" kunst- og brugsgenstande som aldrig før på eBay! Vi taler om den nye dille (efter sigende startet af amerikanske ekshibitionister med kobberkedler og kromkaffekander i overflod) "reflektoporno", som ifølge Ananova er ved at gribe om sig blandt europæiske eBay-brugere.For de indviede går det vist nok ud på dels at opnå en følelse af at "blive høj" ved at flashe sig selv in natura på nettet, dels at omgå eBays skrappe regler for salg af erotisk materiale på online-auktionen. Er den faldbudte vare tilpas nypoleret - og man selv passende afklædt, når billedet knipses - sørger det digitale kamera for resten!
Og de mange reflekterende knive, gafler, kedler, el-guitarer og tv-apparater ser såmænd også ved første øjekast ganske uskyldige ud, men er det ikke - og vil ifølge en eBay-talsmand blive slettet fra auktionen i afsløringsøjeblikket.Hvorvidt tricket så også sælger mere metalskinnende husgeråd end ellers, melder historien ikke noget om.

Billedtekst:
Skal 80'er-discokuglens videre skæbne gå via eBay, er det om at sikre sig tækkelig påklædning, inden man trykker på digitalkameraets udløser.

Voldsspil igen for skud
Knoxville, Tennessee: Atter en gang får et computerspil skylden for en ulykkelig skudepisode. Denne gang i Tennessee i USA, hvor to drenge på 14 og 16 år i juni skød og dræbte en mandlig bilist og sårede en kvinde i en anden bil på en lokal motorvej. Efter eget udsagn var de to blevet inspireret af computerspillet Grand Theft Auto (GTA) til at skyde mod trafikanterne på motorvejen Interstate 40.Familien til den dræbte mand har nu hyret den anerkendte anti-voldsspilsadvokat Jack Thompson til at føre en erstatningssag mod dem, familien ser som "de virkeligt skyldige" - Sony Corp. og Take-Two Interactive, der står bag GTA-producenten Rockstar Games. Samme advokat er i øvrigt kendt for at drive en voldsspilsfjendtlig hjemmeside på www.stopkill.com.Gallup gennemførte i august en rundspørge, der viste, at 71 procent af drengene (34 procent af pigerne) mellem 13 og 17 år havde prøvet at spille Grand Theft Auto, og at de dobbelt så hyppigt, som dem, der ikke kendte spillet, havde deltaget i en form for slagsmål. I USA er spillet officielt kategoriseret "mature", hvilket vil sige, at det ikke anses som egnet for børn under 17 år.

Badehåndklæde som bogmærke
San Francisco: "É så kan du for alvor kalde dig verdens største boghandler!".
Sådan omtrent lød argumentet i telefonen til chefen for Amazon.com, Jeff Bezos. Ham, der ringede op, hed Michael Hawley, og han havde fået den idÈ at udgive verdens i bog(!)staveligste forstand største bog på cirka 2,1 x 1,5 meter og 100 sider!En aftale var hurtigt hjemme, og salget af fotobogen "Growing up in Bhutan" starter i december. Så har man de 10.000 dollars, som et enkelt eksemplar vil stå i, og kender man en med en bogreol i ekstrem overstørrelse, er her måske en oplagt julegaveidÈ.Hawley håber at sælge i nærheden af 500 eksemplarer af bogen med fotos fra det lille Himalaya-land Bhutan og dermed skrabe omkring fire millioner dollars hjem til sit nonprofit-foretagende Friendly Planet. Som ekstra salgsargument har Hawley desuden taget kontakt med udgiveren af Guinness' Rekordbog for at få vished for, at hans bog virkelig bliver verdens største.For særligt bogtryk-interesserede kan det tilføjes, at værket bliver printet på en DesignJet 5500 fra Hewlett-Packard, som normalt bruges til storformattryk af for eksempel kunstværker.

Æblekrigen raser igen
San Francisco: Den søde musik er tonet ud mellem de to gamle kombattanter Apple og Apple. Våbenhvilen, som ellers havde varet i over ti år, er ophævet i den forhistoriske krig om, hvem der må bruge navnet "Apple" og ikke mindst æble-symbolet og til hvad.Synderen er Steve Jobs' computerforetagende, mener det Beatles-ejede musikforlag og pladeselskab Apple Corps, som finder det en kende for nærgående - og kompromitterende for de to firmaers indbyrdes aftale - at Apple Computer har lanceret online-musik-tjenesten iTunes.Det er computerproducenten ikke enig i, så sagen går nu i retten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere