Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. juni 2003.


It-firmaer i bullshit til halsen
New York: Konsulentvirksomheden Deloitte Consulting har set sig selv i bakspejlet og indrømmer nu ærligt, at virksomheden har været blandt de allerværste til at opfinde ny, "smart" fag-jargon, som gerne skulle imponere omverdenen. Men det skader mere, end det gavner at slynge om sig med pop-ord som "synergi" og "paradigme", viser erfaringen, som blandt andet bygger på en dybdegående analyse af det nu likviderede selskab Enrons interne og eksterne kommunikation i perioden 1999 til 2001:

- Jo dybere, de sank ned i problemerne, desto mere blev sproget præget af uklart og tomt bullshit-vrøvl, fortæller partner i Deloitte,
Brian Fugere.- We've had it with repurposeable, value-added knowledge capital and robust, leveragable mindshare! (forholdsvist uoversætteligt, men dermed også ganske beskrivende, red.), tilføjer han.

Deloitte har taget den fulde konsekvens og udviklet programmet Bullfighter, der kan hentes gratis på www.dc.com/bullfighter. Det fungerer efter sigende næsten som en stave- eller grammatikkontrol, hvor brugeren kan "opdrage" programmet med sine egne bullwords. Det er testet på 30 virksomheder, der udmærkede sig med pinlige dumpekarakterer i det såkaldte "Bull Index".

Klausuleret kodetyv eller konkurrent?
Monroe, Washington: Det er David og Goliat om igen, og David er ikke blevet mindre kamplysten med årene:

Et lille softwarefirma, Esiod Systems, startet af to tidligere Microsoft-ansatte, har udviklet et program - Schnazzle - som lader netværks-forbundne hjemme-pc'er deles om filer med musik, fotos og andre medier. Det skriver CNet. Desværre for firmaet pønser Microsoft på noget tilsvarende som en udvidelse til Windows. Nu hævder software-giganten så, at de to tidligere medarbejdere har brugt viden fra deres tid i firmaet - og at det er en direkte overtrædelse af den konkurrenceklausul, de underskrev ved deres ansættelse, og som forbyder dem at arbejde med konkurrerende produkter i op til et år efter deres fratræden. Det afviser de to, Siddhartha Rao og Caleb
Doise, imidlertid på det skarpeste: De har selv opfundet hver en kodebid, og i øvrigt fungerer deres program slet ikke på samme måde som Microsofts model. Rao og Doise er forargede over, hvordan Microsoft forsøger at stavnsbinde deres eks-ansatte: - De er jo inde i alt, hvad der foregår i softwarebranchen, og jeg tror næppe, en dommer vil være enig i, at Microsoft skal kunne forhindre folk i at foretage sig noget som helst i branchen i et år.
Rao og Diose nægter at lade sig tromle ned og vil kæmpe "É til den allersidste dollar, barmhjertige familiemedlemmer vil låne dem!" mod Microsoft.

Bush i nærkamp med Segway
Kennebunkport, Maine: Om det var Saddam selv, der havde punkteret løbehjulet, vides ikke, men i alle tilfælde var våbenet langt fra masseødelæggende - omend det en overgang så drabeligt ud. Nu siges USA's præsident ellers at være ikke så lidt af en habil Segway-bestyrer, men billederne her virker
ikke helt overbevisende. Snubleriet i indkørslen til forældrenes sommer-residens var dog ikke nok til at bryde familie-idyllen, som så viseligt havde indfundet sig i forbindelse med fejringen af far-Bush' 79 års fødselsdag.
Det siges, at George W. Bush fik sit første kursus i Segway-kørsel allerede i januar - og endda hos opfinderen himself, Dean Kamen. Siden skulle hele Bush-familien, inklusive hunden, have gjort Segway'en til en yndet familie-aktivitet.
FOTO: REUTERS

Nebengeschæftig Microsoft-mand II
Seattle: En Microsoft-chef blev i december 2002 suspenderet på grund af mistanke om svindel med Microsoft-software til en samlet værdi af 60 millioner kroner. Mens sagen endnu efterforskedes, tog manden sit eget liv, og sagen blev droppet. Undervejs i efterforskningen blev der imidlertid rettet en lignende mistanke mod en anden Microsoft-ansat, projektkoordinator Richard Gregg, skriver nyhedsbureauet Reuters. I lighed med sin afdøde forgænger ud i fuskeri skulle Gregg have bestilt større partier software med yderst favorable personalerabatter via det interne indkøbssystem og solgt dem videre med enorme fortjenester, som han scorede i egen lomme. Alt i alt skulle Richard Gregg have svindlet med 5.436 softwarepakker til en samlet vejledende butikspris på 17 millioner dollars (110 millioner kroner). Mistanken førte for nylig til arrestation og efterfølgende sigtelse for bedrageri. Gregg nægter sig dog skyldig.

Japanske vovser i kort snor
Tokyo: Satellit-overvåget kæledyrskontrol er sidste nye til de teknologi- og hundetossede japanere. Et system, som firmaet Secom oprindeligt har udviklet til sporing af bortgåede småbørn, konfuse ældre og mobiltelefoner, går nu også et hundeliv i møde. Ved at iklæde sin hund en lille GPS-terminal på blot 48 gram (verdens mindste, hævder firmaet) kan den paranoide hundeejer til hver en tid spore kræets færden inden for en diameter af 50 meter. Lokaliseringen vises fysisk på et websted - eller kan oplyses ved en opringning til et særnummer hos Secom.
Foreløbig er indretningen nok for tung at slæbe rundt på for små hunde og katte, mener Secom, som dog med tiden vil produktudvikle den til en uundværlighed for Japans enorme firbenede marked, bestående af 9,5 millioner hunde og 7,1 millioner katte. Secom forventer, at mindst 1.000 hunde med begejstret logren vil tilmelde sig tjenesten hver måned.
FOTO: REUTERS

Billedtekst:
Det er noget forbandet svineri, at Microsoft bruger sin magt til at tryne tidligere ansatte med iværksættertrang, mener to eks-medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere