Finansrådet certificerer superbrugere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. juni 2003.


Fem it-ansatte i Finansrådet har fået bevis på, at de kan hjælpe deres kolleger på en faglig og pædagogisk kvalificeret måde.

SUPERBRUGER
Betegnelsen superbruger er diffus. En ny uddannelse skal skabe respekt og øge selvtilliden hos virksomhedens praktiske it-gris.

- Jo bedre brugere, jo bedre udnytter vi de dyre it-værktøjer, vi har. Derfor sendte vi vores superbrugere på skolebænken. Nu har de en certificering på, hvad de kan, og har også gennemgået et pædagogisk kursus, der har lært dem at håndtere stress-situationer, fortæller Ulla Albrechtsen, it-projekleder i Finansrådet.

I alt fem ansatte har gennemført uddannelsen, deriblandt Ulla Albrechtsen. Hun oplever, at respekten for superbrugeren er steget, og at der kommer flere henvendelser fra kollegerne til it-afdelingen og superbrugerne.

Certificeringen af de fem superbrugerne i Finansrådet er tilmed en verdenspremiere. Uddannelsen til Certificeret Superbruger er udviklet af it-kursus- og konsulenthuset 4D i samarbejde med Microsoft.

- Superbruger er sådan et relativt begreb. Det er en ressource, som it-afdelingen trækker på, men superbrugeren har ofte lav status - også i forhold til opfattelsen af sig selv. Ud fra definitionen er det svært at gennemskue de faktiske kvalifikationer og ansvarsområder, siger Morten Baron, administrerende direktør i 4D.

Men nu er det altså ikke længere svært at gennemskue i Finansrådet, hvor superbrugerne har fået et certifikat i hånden, der viser, at de foruden træning i kommunikation, pædagogik og formidling også er Microsoft Office Specialister. Finansrådet har 100 brugere på sit system.

Billedtekst:
Finansrådet har uddannet fem ansatte til certificerede superbrugere. Stående fra venstre er det Jette Due og Ulla Albrechtsen, forrest Kirsten Thyssing, Inge-Lise Johansson og Lene C. Pers.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere