Sygehusfællesskab etablerer egen e-learning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. maj 2003.


Hovedstadens sygehusfællesskab vil spare penge ved selv at etablere e-learning til de nye it-moduler, som det sundhedsfaglige personale skal betjene. Men leverandørerne skal også være opmærksomme på undervisningsproblemet, når de byder på opgaver.

EFTERUDDANNELSE
I Hovedstadens Sygehusfællesskab (H:S) er det blevet besluttet, at sygehusene selv skal kunne producere en del af det nødvendige undervisningsmateriale og igangsætte efteruddannelsen af det sundhedsfaglige (kliniske) personale, som snart tager en række nye it-værktøjer i brug i det daglige arbejde. Det skal fortrinsvis ske via e-learning, som skal kunne tages i moduler, når arbejdspresset på afdelingerne tillader det.
- Der er fortrinsvis en økonomisk grund til det, for ellers kunne vi købe os fattige i undervisning, og vi vil gerne gøre os selv i stand til at udvikle e-learning, som er skræddersyet til klinisk brug, siger Benny Rysz, H:S informatikafdeling.
Han skal nu sammen med en arbejdsgruppe i gang med at teste forfatterværktøjer til produktion af e-learning. Der skal produceres undervisning til et af de første moduler, som omfatter det elektroniske medicineringssystem, mens leverandøren CSC leverer undervisning til et andet, som omhandler laboratoriesystemet.

Spørgeskema
H:S har via et spørgeskema kortlagt de eksisterende it-kompetencer blandt samtlige klinikere på sygehusene og identificeret 1.000 medarbejdere, som havde brug for helt grundlæggende it-kundskaber, før de var klar til at gå i gang med undervisningen i de mere sofistikerede løsninger, som indgår i den kliniske arbejdsplads. De skal være klædt på med basal it-viden ved udgangen af 2003 så de på lige fod med deres kollegaer kan undervises i de kliniske moduler.
H:S har udarbejdet et katalog over undervisningsformer, der skal benyttes i processen, og her har e-learning en fremtrædende plads. E-learning tager nemlig højde for klinikernes arbejdsdag, som er i treholdsskift med skiftende travlhedsperioder samt den store personalemobilitet, som er på mellem 20 og 30 procent om året.
Samtidig skal også it-leverandørerne være med til at sikre, at undervisningen er tænkt ind fra udbudsrundernes start, påpeger Benny Rysz.
- Allerede i kravspecifikationerne skal undervisningen tænkes ind. Det skal være muligt at tage højde for uddannelseskompleksiteten sammen med de øvrige faktorer, der indgår i et tilbud, siger Benny Rysz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere