Roaming: Samme muligheder overalt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. januar 2003.


I øjeblikket er der ved at blive indgået såkaldte roaming-aftaler, der gør det muligt at få de samme muligheder via mobil data i udlandet, som man er vant til at have hjemme.

Roaming drejer sig om at have de samme muligheder, når man bevæger sig såvel inden for landets grænser som i udlandet, som man er vant til at have på sin arbejdsplads.

Udtrykket roaming, der er afledt af det engelske ord for "at strejfe", kommer fra mobilverdenen. Her er det roaming-aftaler mellem mobilselskaberne i de forskellige lande, der gør det muligt for kunder hos et selskab at foretage og modtage opkald på et andet selskabs net i udlandet.

Mobilselskaberne har i dag aftaler om roaming med de fleste lande, hvor der er GSM-net. I øjeblikket er de ved at indgå tilsvarende aftaler for afsendelse og modtagelse af mobildata via GPRS-teknologien i udlandet og for brug af de nye udvidede SMS-tekstbeskeder, de såkaldte MMS'er uden for landets grænser.

Dette vanskeliggøres af, at GPRS markerer et brud med taletelefoniens afregning pr. minut. I stedet eksisterer der her i GPRS-teknologiens første fase et række forskellige afregningsmodeller blandt selskaberne rundt om i verden.
Samtidig er der et boom i gang i etablering af internet-adgang i offentlige trådløse lokalnet i såkaldte hotspots. Herhjemme har Tele Danmark Mobil nedsat sig som operatør af en stribe hotspots, og flere mobilselskaberne går aktivt ind i at etablere roaming med disse hotspots. Dermed vil det blive enkelt at koble sig på, og betaling vil kunne ske centralt - frem for til en lang række forskellige hotspot-operatører.

Tilvejebringelsen af denne enkelhed kan blive afgørende for, hvor hurtigt brugen af 802.11-teknologierne i hotspots slår an, men det kræver, at mobilselskaberne eller selskaber, der specialiserer sig i at indgå denne type roamingaftaler, forhandler med så mange hotspot-operatører som muligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere