Dansk dvd-afspiller skaber 700 job i Nordjylland

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. december 2002.


Udviklingshuset Kiss Technology udvider i begyndelsen af det nye år samarbejdet med Flextronics i Pandrup til at omfatte produktion af plasmaskærme.

Danske arbejdspladser

Dansk produktion af dvd-udstyr fører sammen med øget mobiltelefon-produktion til 700 flere job i Nordjylland.
Flextronics i Pandrup gør sig mindre såbar ved at supplere mobiltelefoner med andre produkter. Et samarbejde med danske Kiss Technology har ført til produktion af dvd-afspillere, der som de første i verden kan afspille DivX-formatet. Formatet kan komprimere hele spillefilm ned på almindelige cd, og Kiss Technology har en måned efter introduktionen ordrer på 50.000 afspillere. Det betyder, at Flextronics i Pandrup har to produktionslinier i gang i to-holdsdrift, og efter nytår åbnes yderligere en produktionslinie.

Fravalgte Asien
Kiss Technology er sammen med Flextronics ved at færdigudvikle de næste versioner af afspilleren, der kommer til næste år, og som blandt andet vil omfatte en enhed med 80 GB harddisk. Desuden lancerer partnerskabet et ny plasma-skærm, som er optimeret til streaming video, i begyndelsen af det nye år.

- Vi har siden starten i 1994 arbejdet med produkter, der forener pc'en og tv'et, og vores it-baggrund gør, at vi er vant til at udvikle nye enheder i hurtigere tempo end de af vores konkurrenter, hvis baggrund overvejende ligger i tv- og radiobranchen, siger direktør Peter Christensen fra Kiss Technology.

Beslutningen om at få produceret i Danmark blev taget kort efter, at Kiss besluttede selv at udvikle multimedieprodukter.

- Priserne er ikke så meget billigere i Asien - specielt når vi skal have lavet små serier i forbindelse med udvikling. Desuden er Flextronics i Pandrup del af en international koncern, der kan tage ansvar for leveringen af alle komponenterne. Dermed er ansvaret samlet et sted, siger Peter Christensen.

Den danske dvd-producent går først og fremmest efter af sælge afspillere, der skal levere underholdning til private, men selskabet regner også med, at udstyret vil blive anvendt til at sende telekonferencer over ADSL-forbindelser.

Forsinkede produkter
Partnerskabet mellem Flextronics og Kiss har dog ikke udelukkede været en dans på roser: Udviklingen har taget længere tid end planlagt, og produktion er ikke på nuværende tidspunkt nået op på de mængder, der oprindeligt var forventet.
- Vi har været de første til at anvende de chip, der sidder i afspilleren, og det koster ressourcer at være pioner. Desuden er der 2,1 millioner kodelinier i softwaren, hvorfor den har krævet en udstrakt testproces, siger Peter Christensen.

Navnet Kiss kommmer af Keep It Simple Solutions.

Boks:
Succesen i Pandrup
Flextronics har nu over 1.700 medarbejdere - det højeste antal i mange år, og er nu over antallet i maj 2000, da det daværende Bosch Telecom - tidligere Dancall - blev delt. Produktionen blev solgt til underleverandør-koncernen Flextronics, mens de omkring 350 udviklings- og servicemedarbejdere blev en del af Siemens-koncernen. Året efter måtte Flextronics i Pandrup afskedige 474 personer på grund af stagnationen i markedet.
Mobilproduktionen er imidlertid nu fordoblet, og adm. dir. Peter Hinrup regner med at kunne fastholde det niveau.

Billedtekst:
Flextronics i Pandrup kan godt konkurrere med Asien, når det gælder produktion af små serier i forbindelse med udvikling. Det er samarbejdet med danske Kiss Technology et eksempel på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere