.Net har ramt kursusmarkedet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. december 2002.


Selvom medarbejderuddannelse er et fristende sted for virksomhederne at bruge sparekniven, når krisen kradser, melder kursusudbyderne om pænt besatte kurser. Især har søgningen på Microsofts .Net været stor i år.

KURSUSÅRET

De danske it-virksomheder har taget den gamle sandhed om, at det er dumt at tisse i bukserne i frostvejr for at holde varmen, til sig. For mens konjunkturerne i årets løb har været en hård modstander for de fleste aktører i it-branchen, er medarbejderne stadig blevet sendt på kursus for at bevare og øge deres kompetencer.

Det er til gengæld tyndet ud i antallet af kursusudbydere. Morten Baron, der er direktør i konsulenthuset og kursusfirmaet 4D, fortæller, at hvor der tidligere var 26 Certified Technical Education Centers i Danmark, er antallet i dag nede på otte.

- Branchen har været præget af flere konkurser og opsigelser, men krisen har ikke kunnet mærkes på antallet af kursister. Tværtimod har vi oplevet en større efterspørgsel, måske fordi der er færre konkurrenter, men også fordi vores kvalitetskoncept slår igennem, mener Morten Baron.
De mest søgte kurser hos 4D har i år været .Net og MOS, Microsoft Office Specialist, og sådan vil det også blive i 2003, vurderer Baron.

E-learning ikke slået igennem
Hos NTI CADcenter, der tilbyder kurser i teknisk it, har året budt på en lille afmatning i deltagerantallet. Direktør Jesper Kalko betegner dog 2002 som et rimeligt kursusår.

- Det er oplagt, at nogle virksomheder vælger at lade være med at sende deres medarbejdere på kursus, når der skal spares. Men vi oplever også det modsatte synspunkt: At man trods krisen benytter den ekstra tid, der er til rådighed i organisationen, til at lade medarbejderstaben dygtiggøre sig, så man står bedre rustet til at møde nye opgangstider, siger Jesper Kalko.

Han har i løbet af året set en tendens til, at flere virksomheder sender medarbejderne på skræddersyede firmakurser, altså kurser uden deltagere fra andre virksomheder.

På Dataskolen glæder direktør Klaus Fuglevig sig over, at virksomhederne stadig kan se fordelene i at lade de ansatte uddanne sig på kursus, hvor der er erfarne undervisere til rådighed. Alternativet er at uddanne dem med e-learning, men sådan har det ikke været i år.

- Det ser ud til, at e-learning ikke er slået igennem på komplekse systemer. Kursisterne vil gerne have en erfaren sparringspartner, siger han.

Mac på fremmarch
Kursusvirksomheden SuperUsers har haft flere kursister i år end sidste år. Den mest iøjnefaldende tendens i 2002 er, ifølge stifter og direktør Brian Eberhardt, Microsofts bevægelse i retning af åbne standarder med .Net. Det er ECMA's standardisering af både .Net-sproget C#, runtime-delen af .Net og de XML-baserede web-services beviser på, siger han:
- Microsofts .Net-udviklingsframework blev anvendt af mange i år. Ofte er målet at komme af med de gamle ASP-sider for at bruge ASP.Net i stedet. Vi har holdt mange ASP.Net-kurser, men også rigtig mange C#-kurser. C# er det nye komponentorienterede sprog på .Net-platformen, som har VB's fordele ved at være let at anvende til for eksempel hurtig implementering af en brugergrænseflade, men også C++'s fordele som et professionelt programmeringssprog, siger Brian Eberhardt.

Han mener, at der i 2003 vil være stor interesse for Apple, som er er på vej frem med deres BSD Unix-baserede operativsystem Mac OS X.

- I tredje kvartal har vi set en vækst på 273 procent i salget af Mac-servere, så jeg tror meget på, at vi kommer til at arrangere mange kurser og certificeringer i Mac OS X næste år.

Billedtekst:
Brian Eberhardt, stifter og direktør for SuperUsers, forventer, at antallet af kurser i Mac OS X og Microsoft .Net vil skyde i vejret med raketfart i 2003. Foto: Sisse Jarner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere