Livgivende sludder i 2002

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. december 2002.


Det har været et godt år for den del af it-branchen, der producerer tekst til
programmernes dialogbokse.

Det er ikke ligegyldigt, hos hvem man søger hjælp, når der krise på kontoret. It-problemer skal ikke lægges i hænderne på firmanørden med Linux-t-shirt og elektrisk skruetrækker. De skal håndteres af et retlinet menneske af en vis habitus.

Billedtekst:
"Kontakt fin netværksadministrator", skriver Microsoft til brugeren i denne dialogboksklassiker. Ikke noget pøbel-pilleri ved Gates-gigantens software.

Er der noget som at starte dagen med at opgradere et eller andet stykke software? Nej, vel. Det er ikke så meget den tid, det tager. Man kan jo brygge kaffen, mens den blå bjælke på skærmen markerer, at der langsomt, men sikkert fyldes friske bits og bytes på apparaturet. Det er heller ikke morgengymnastikken med museklik hid og did på skærmen, hvor man typisk helt ulæst accepterer 12 skærmsiders betingelser med trusler om bål og brand, hvis man vanrøgter aftalen. Det er selvfølgelig dialogboksene, det handler om.
For når pc'en (eller Mac'en for den marginalgruppe, der er således disponeret) omsider har hentet og installeret de filer, man har bestilt, kan man i visse tilfælde glæde sig over, at have fået mere, end man havde regnet med eller betalt for. I dialogboksenes verden er noget så trivielt som logiske procentangivelser ingen begrænsning for kommunikationen.

Billedtekst:
Værsenarti': 124 procent. Det skulle nok kunne lukke munden på selv den mest nidkære forbruger.

Microsoft står ikke uventet bag en anden boks, som mange læsere er faldet over i år. For hvad ville et nyt styresystem som XP være uden en ordentlig fejl i dialogen med brugeren?

Billedtekst:
Der er lige lovlig meget Clint Eastwood i den efterhånden ikke så nye XP fra Microsoft: Do you feel lucky? Well, do you? Vil du defragmentere eller sikkerhedskopiere?

Microsoft står som bekendt bag en ganske betragtelig del af klodens software, så selvfølgelig vil fuldfede finker uundgåeligt ræse af panden i ny og næ. Men når Microsofts eget styresystem ligefrem afviser at installere browseren Explorer, så står verden næsten ikke længere.

Billedtekst:
Microsoft har stegt og sydet i sit eget monopolfedt i de amerikanske retssale på grund af den browser. Måske netop derfor mener Windows, at iexplorer.exe-filen ser så mistænkelig ud. Det syntes dommer Jackson i hvert fald.

En anden af de Gates'ke programudvikleres yndlingsbommerter er stavekontrollens farverige forslag. Det er ikke forslag, der er sådan direkte anvendelige for de fleste. Gad vide hvad 'dyrkevelfærd' egentlig er. Landbrugsstøtte af en art?

Billedtekst:
Er du sikker på, at det er dyrevelfærd, du vil skrive om? Hvad med den mere forståelige frase 'dynevelfærd'?, foreslår stavekontrollen i Word. Nogen burde vist være gået tidligere i seng aftenen før, denne dialogboks så dagens lys.

Computerworld vil gerne sige tak til de mange læsere, som har indsendt forslag i årets løb. Vi kan desværre ikke nå at bringe dem alle på avisens bagside, men lad det ikke holde nogen tilbage fra at dele et skeløjet screenshot, når I falder over en mærkværdighed.
Og husk lige at betale jeres abonnementer til tiden, så det ikke går jer som Wallin PC Consulting. De har tilsyneladende syltet den regning, de skulle have betalt i 1967, skriver PC World til dem. Muligvis en fejl, da PC World udkom første gang i Danmark i 1985.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere