It-firmaer tror på eksport af digital forvaltning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. december 2002.


Medlemsundersøgelse i IT-Brancheforeningen viser, at medlemmerne ønsker politisk indflydelse og netværksaktiviteter.

FORENINGSLIV

Det er ikke kun blandt politikere og embedsmænd, at diskussionen om digital forvaltning har stor opmærksomhed i disse måneder. Mere end halvdelen af IT-Brancheforeningens medlemmer peger på, at foreningen i de kommende år bør prioritere arbejdet med digital forvaltning.

Resultatet stammer fra en dugfrisk undersøgelse blandt IT-Branceforeningens godt 700 medlemsvirksomheder. Og den markante interesse for digital forvaltning overrasker både foreningens direktør Jakob Lyngsø og formanden Jens Moberg, der til daglig er Vice President for Microsoft i Nordeuropa.

- Når så mange af vores medlemmer mener, at IT-Brancheforeningen skal fremme digital forvaltning, så hænger det blandt andet sammen med, at der er store muligheder for fremtidig eksport af produkter relateret til digital forvaltning, hvis vi gennemfører digital forvaltning med succes i Danmark, siger Jakob Lyngsø.

Små virksomheder
Jakob Lyngsø understreger, at selv små virksomheder peger på digital forvaltning som en politisk sag, foreningen skal prioritere i de kommende år.

211 virksomheder eller 30 procent af foreningens medlemmer deltog i november i undersøgelsen. 55 procent mener, foreningen skal prioritere digital forvaltning, og selv blandt de mindste virksomheder med færre end 25 ansatte ønsker mellem 35 og 41 procent udviklingen af digital forvaltning prioriteret som arbejdsområde i foreningen.

I de større virksomheder med 25-99, 100-249 og flere end 250 ansatte er det henholdsvis 52, 78 og 58 procent, der prioriterer digital forvaltning. Som foreningens formand ser Jens Moberg mulighederne i digital forvaltning som en naturlig udvikling for den danske it-branche.

- Tendensen i de fleste produkter er jo moduler bygget til en standard. Og det afgørende er at levere produkter, der giver kunderne valgfrihed men samtidig sikrer, at de kan kommunikere og udveksle data med hinanden, siger Jens Moberg.
Han peger på, at Danmarks mange små og mellemstore it-virksomheder har store muligheder, fordi de arbejder efter den strategi, samtidig med, at de er vant til agere i og forstå et gennemreguleret og systematiseret samfund som det danske. Samtidig åbner der sig nye muligheder på eksportmarkedet for danske systemintegratorer med erfaring i at sætte løsninger sammen til digital forvaltning.

Største forlanger indflydelse
Generelt er det de største virksomheder, der lægger vægt på, at foreningen skal sikre branchen politisk indflydelse. Mellem 51 og 60 procent af medlemmerne med over 100 ansatte peger på det politiske arbejde som foreningens vigtigste.
I de mindre virksomheder med under 100 ansatte peger mellem 62 og 73 procent på muligheden for at skabe netværk som IT-Brancheforeningens væsentligste indsats. Alt i alt betyder det, at netværksaktiviteterne løber med den samlede førsteplads i kampen om at blive den aktivitet, som medlemmerne anser for vigtigst.

Jens Moberg og Jakob Lyngsø hæfter sig dog især ved, at 76 procent af medlemsvirksomhederne er tilfredse eller meget tilfredse med foreningens arbejde. De mange detailresultater og konkrete forslag, som undersøgelsen har givet, skal bruges til at udarbejde en ny strategi, som bliver præsenteret på foreningens årsmøde i marts.

Boks:
Sværere at råbe politikere op
I takt med it-branchens krise er det blevet sværere for interesseorganisationerne inden for branchen at råbe politikerne op.

- Gangen over jorden er blevet sværere politisk de seneste år. Nogle tror, at it-branchen er ved at lukke, selvom vi aldrig har haft så mange beskæftiget med it i Danmark, siger direktør Jakob Lyngsø, IT-Brancheforeningen.

Foreningens middel er et samarbejde med Videnskabsministeriet om at lave en kortlægning af informationsteknologiens værdi for Danmark både i form af indtjening, beskæftigelse og produktivitet. En kortlægning, der er på plads i andet halvår 2003.

Boks:
Fire foreninger
Rygterne om fusion af to eller flere af it-branchens fire foreningsorganiserede talerør dukker af og til op. Men der er ikke meget krudt at hente i undersøgelsen for hverken tilhængere eller modstandere af fire foreninger. Lige godt en tredjedel af it-virksomhederne i undersøgelsen er også medlemmer af en anden organisation.

17 procent er også medlemmer af Dansk Handels & Services it-arm ITK, mens 19 procent udover ITB også er med i ITEK under Dansk Industri, og 11 procent er medlemmer af Foreningen for Dansk Internet Handel FDIH. Brydes tallene ned på tilfredshed, bliver billedet ikke mere entydigt.

Klarest ser det ud, når 20 procent af de virksomheder, der er delvist tilfredse eller utilfredse med IT-Brancheforeningen, også er medlemmer af FDIH, mens det kun er otte procent af de tilfredse medlemmer, der også er med i FDIH. 21 procent af de medlemmer, der tilfredse med IT-Brancheforeningen, er også medlemmer hos ITEK, mens det kun er 16 procent af de delvist tilfredse eller utilfredse. I ITK er tallene henholdsvis 20 og 14 procent for dobbeltmedlemskab.

Billedtekst:
Formanden for IT-Brancheforeningen Jens Moberg (til højre) og foreningens direktør Jakob Lyngsø har med medlemsundersøgelsen fået et repræsentativt indblik i forventningerne til dem.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere