Dit næste postsystem

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. november 2002.


Microsoft løftede på udviklerkonferencen i København sløret for de næste versioner af Outlook og Exchange.

Tema: it forum

Udviklerkonferencer som Microsoft IT Forum er en mulighed for at snuse til tidlige versioner af kommende produkter. På den netop afholdte konference løftede Microsoft en flig af sløret for de kommende versioner af Outlook e-postklienten og Exchange e-postserversystemet. De nye versioner, der i øjeblikket går under betegnelserne Outlook 11 og Exchange Titanium, ventes til sommer.

- Folk modtager stadig mere elektronisk post, og det er ved at blive en betydelig opgave at tage sig af at organisere den, siger Group Product Manager Chris Baker fra Microsoft.

Den kommende version af Microsofts e-postprogram Outlook har først og fremmest en ny brugerflade. E-posten kommer til at fremtræde som dokumenter. Og det bliver muligt for modtageren at markere med flag, hvor vigtigt det er at svare på eller på anden måde reagere på den pågældende mail. Desuden indeholder Outlook 11 en række nye muligheder for at systematisere og organisere modtaget post i mapper.

Flere brugere
Microsoft opdaterer i de nye versioner MAPI-protokollen (Messaging Application Programming Interface), der står for kommunikationen mellem Outlook-klienten og Exchange-serveren. Dermed går synkronisering ifølge Chris Baker op til 60 procent hurtigere. Det kommende post-system vil i højere grad end hidtil gemme på den lokale klient. Det betyder sammen med den nye protokol, at serverne belastes mindre, hvilket igen medfører, at langt flere brugere kan kobles på samme postserver.

- I Microsoft-koncernen er vi ved at flytte vores afdelinger over hele verden over på regionale datacentre. Således går vi fra at have servere placeret 120 steder til at betjene alle fra 20 lokationer, siger Chris Baker.

De nye post-systemer bliver i højere grad forberedt til at skulle betjene mobile enheder. Her benytter de .Nets muligheder for at versionere sig efter, hvilken enhed brugeren benytter. Desuden tilrettelægges systemerne, så det bliver enklere for administratoren at styre at der bruges mange forskellige enheder.

Hertil kommer en række nye dokumentationsfaciliteter, der gør det lettere for administratoren at vise, at han overholder en SLA-aftale (Service Level Agreement) om at levere et givet serviceniveau.

Post- og kalenderfunktionerne bliver tilpasset Microsofts webservices-platform, der skal gøre det muligt at integrere andres internet-baserede applikationer i egne tjenester. Her forventer Microsoft, at der vil være behov for at kunne integrere især kalenderfunktioner.

- Vi forestiller os firmaer, der udvikler interne rejsebestillingssystemer, som automatisk noterer afrejsetid og hjemkomst i brugerens kalender samt udsender diverse påmindelser. Disse webservice-faciliteter er dog adskilt fra Exchange Titanium og lanceres først, efter at den er kommet på gaden.

Næste stop SQL
Exchange Titanium bliver ikke grundlæggende anderledes. Den bygger stadig på en lukket database-struktur. Først næste gang flytter Microsoft Exchange over på en SQL-databse-struktur, hvorved postserveren bliver ligestillet med firmaernes andre databaser og lettere kan integreres med disse.

Denne senere revision af Exchange begynder for alvor, når udviklerne bliver færdige med den nuværende version og er blevet opgraderet til at arbejde med SQL. Dette projekt har fået navnet Kodiak, og resultaterne ligger ifølge Chris Baker et par år inde i fremtiden.

Dette kan også hænge sammen med, at Microsoft har erkendt, at der er grænser for, hvor mange ændringer, brugerne kan kapere.

- Virksomhederne fortæller os, at de ikke ønsker større opgraderinger oftere end hvert tredje år, siger vicedirektør Brian Valentine, der er teknisk ansvarlig for udviklingen af Windows.

Billedtekst:
Microsoft erkender ifølge Brian Valentine, der er ansvarlig for Windows-udviklingen, at virksomhederne ikke kan kapere større opgraderinger oftere end hvert tredje år.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere