Microsofts ny tolerance

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. november 2002.


Microsoft bevæger sig mod at levere tungere erhvervsløsninger og er mere indstillet på sameksistens med systemer fra andre producenter, siger partner.

Tema: it forum

- Microsoft begynder at forstå, at virksomhederne benytter andre styresystemer - i hvert fald så længe vi taler om de tungeste opgaver, mener dr. Joseph Reger, der er teknisk direktør i Fujitsu Siemens.

- I takt med, at Microsoft bevæger sig ind på markedet for forretningsløsninger, er de på vej bort fra kan-det-hele-selv-holdningen. De indgår flere partnerskaber, og de er mere indstillet på, at deres programmer skal eksistere sammen med produkter fra andre firmaer, siger han.

På Microsoft IT Forum viste Fujitsu Siemens Intel-baserede servere, der benytter en systemplatform fra det californiske selskab VMware. Denne platform gør det muligt at opdele hardwaren og køre flere virtuelle servere med hver sit styresystem på samme server. VMware har et nært samarbejde med Microsoft om denne platform.

Mobilitet og tilgængelighed
Fujitsu Siemens er selv begyndt at samarbejde med softwaregiganten på flere områder.
- Microsoft bygger ikke længere udelukkende på en enkelt teknologi. I takt med at de dækker stadig bredere områder, har vi i Fujitsu Siemens fået kontakter med dem på flere og flere planer, siger Joseph Reger.

- En stor del af Microsofts aktuelle aktiviteter drejer sig om at gøre Windows-baserede programmer tilgængelige fra mobile enheder. På en mobilitetsplatform skal tjenesterne både til erhvervslivet og private først og fremmest være tilgængelige. Dermed skal systemerne tilføres egenskaber fra telenettene og generelt have bedre tilgængelighed. Da Fujitsu Siemens' kerneområder netop er mobilitet og forretningskritiske løsninger, bliver vi en stadig mere relevant partner, fortsætter han.

- Men snart vil den tid være forbi, hvor vi betragter mobil adgang til forretningssystemerne som et særskilt område, mener den tekniske direktør.

- Snart bliver det svært at skelne mellem webapplikationer og serverydelser. Brugerne vil bare forvente, at deres services er tilgængelige. Det kommer formodentlig til at betyde, at vi om et par år ikke længere vil tale om at gøre mobilt tilgængelig: Det vil være en central del af infrastrukturen, siger han.

Mere kraft til de mindre
Fujitsu Siemens er begyndt at udvikle mobilitetsløsninger for at støtte den generelle mobilitetsforretning. Den anden aktuelle tendens i udviklingen af selskabets strategi forekommer inden for forretningskritiske løsninger, hvor selskabet oplever, at mellemstore og små virksomheder i stigende grad har behov for at fortage videnskabelige computerberegninger. Et eksempel kan være underleverandører af bilsæder, der allerede skal crashteste deres produkter i udviklingsfasen.

Billedtekst:
- I takt med at Microsoft bevæger sig ind på at levere forretningsløsninger, er de på vej bort fra kan-det-hele-selv-holdningen, siger dr. Joseph Reger fra Fujitsu Siemens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere