Hellere en printer i tasken, end ...

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. oktober 2002.


HP Deskjet 450 er lille, batteridreven, leverer billeder i fotokvalitet og kan tages med overalt. Den er godt udtænkt, men den mangler lige de sidste detaljer for at være rigtig smart.

Det er nu dejligt at være på farten med sin bærbare computer og have en printer med i tasken. Og det er fint at kunne udskrive mødepapirer, websider eller bare indkøbssedlen. For er der noget hoteller og konferencecentre mangler, så er det fungerende printere til gæsterne, hvor der bare er antydning af en mulighed for at tilslutte sin computer.
HP har længe fabrikeret bærbare printere, og HP Deskjet 450 er da også den hidtil mindste og mest sammenbyggede model.
Nu er det infrarøde øje bygget ind i printeren, så man strengt taget godt kan glemme printerkablet og tilmed skrive ud fra en Pocket PC, hvis man er den lykkelige ejer af en model, som har en printerdriver.
Og batteriet er nu mindre og bedre integreret i printeren. Hele sagen vejer lidt over to kilo med batteri, og foldet sammen er den på størrelse med en halv københavnsk telefonbog.
Strålende printkvalitet
Printkvaliteten er strålende i sort/hvid, og kapow-agtig i farver. Printeren anvender HP's nyeste farveteknologi PhotoREt IV, og kan anvende en seksfarve blækpatron.
Det betyder, at farveovergange bliver jævnere, og de helt lyse nuancer bliver mere nøjagtige end ved firfarvet teknologi. HP opgiver printeren til at have en opløsning på 4800 dpi ved PhotoReT IV og 1.200 x 1.200 punkter ved monokrom print.
Der kan være op til 45 ark i arkføderen. Printeren skriver 10 x 15 papir til kant og gør et hæderligt job ved A4 kanter, hvor der kommer nogle millimeters hvid kant.
Der mangler transportbeslag
Alt i alt en god printer med en tendens til at levere højkontrast og farvemættede fotoudskrifter.
Men gid HP også havde styr på logistikken, som er dårligere her end i de forrige modeller. HP har valgt et ikke-standard parallel-stik, selv om der er plads på bagpanelet, sådan at man for evigt skal være nervøs for at miste det specielle printerkabel.
Heldigvis er der også USB-tilslutning og udskrivning fra en CompactFlash-rammodul.
Dertil kræver printeren en ekstern strømforsyning, som man skal huske at have med. Hvorfor er strømforsyningen ikke indbygget, så man bare kan nøjes med et strømkabel i tasken? Og hvad med en batteri-indikator på printeren?
Printeren ser smart ud, men der skal en sumobryder med årsabonnement på Skovhuggerbrød og levertran til at få den proppet ned i en almindelig taske til bærbare, hvis der også skal en computer med.
HP har ganske vist specialtasker til printer og computer, men bare en lille pose med plads til strømforsyningen ville gøre underværker. Da printeren er fabrikeret af halvblødt plastic vil den stensikkert blive skrammet i en almindelig taske eller baggagerum.
Papirstyret er beklageligvis også af blød plastic og virker meget spinkelt.
Derfor er man mest tilbøjelig til at transportere printeren i dens kasse, eller efterlade den på skrivebordet, for den er nu pæn.

Boks:
HP Deskjet 450
Pris: 2.499 kroner inklusive moms, men uden batteri. Et batteri koster 500 kroner inklusive moms.
Flere oplysninger: www.hp.dk
+
¥ Infrarød oveførsel.
¥ God printkvalitet.
¥ Batteridrift.
¥ Flere tilslutningsmuligheder.

¥ Ikke transportvenlig.
¥ Ekstern strømforsyning.
¥ Spinkelt papirstyr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere