Dansk outsourcing i vækst

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. oktober 2002.


Et mentalitetsskifte hos de danske virksomheder, og en modning af markedet for blandt andet ASP sætter gang i det danske marked for outsourcing.

Det danske marked for outsourcing forventes at vokse 15 procent årligt de næste fire år og have en værdi af godt 10,5 milliarder i 2006. Det viser nye tal fra analysevirksomheden IDC.
ASP og drift af applikationer, er blandt de outsourcing-tendenser, der har været dødsdømt indtil flere gange, men ifølge IDC's tal er det et af de områder, hvor der for alvor kan findes procentmæssig vækst. Markedet for drift af applikationer forventes at vokse 23 procent på årsbasis, og hvor værdien af markedet i 2001 lød på 582 millioner vil det tal været vokset til 1,6 milliarder kroner.
For ASP, hvor virksomhederne blot lejer applikationerne, viser tallene vækstrater på 57 procent årligt. Den imponerende vækst skyldes dog primært, at det hidtil har været et meget lille marked. I reelle tal er der tale om en markedsvækst fra 50 millioner i 2001 til 474 millioner i 2006.
- Det har været en lidt famlende start at finde ud af, hvilken type af applikationer og hvilke forretningsmodeller der var hensigtsmæssige i forbindelse med outsourcing af
applikationer, siger IDC analytiker Mette Søeborg Ahorlu.
- En af de forhindringer, der har stået i vejen for væksten er spørgsmålet om, hvordan man sælger outsourcing til virksomheder, der ikke har økonomi til at eje de store applikationer. Det skal være billigt nok, for at det bliver interessant for de mindre virksomheder, men stadig økonomisk rentabelt for udbyderen, siger Mette Søeborg Ahorlu.
Outsource sikkerheden
Hun peger på økonomi og sikkerhedssystemer som de applikationer, der er med til at generere væksten inden for ASP og drift af applikationer.
- Sikkerhedsområdet er i stor vækst. Det står nu klart for virksomhederne, at det ikke er nok at købe en enkelt firewall. Virksomhederne erkender, at opretholdelsen af et højt niveau af sikkerhed kræver en stor arbejdsindsats, som med fordel kan placeres uden for virksomheden, siger hun.
Danmark har traditionelt haltet bagefter i brugen af IT-outsourcing, og ifølge IDC's undersøgelser er en fjerdedel af virksomhederne stadig ikke lune på ideen.
- Det er ikke dansk mentalitet at outsource, man vil gerne have tingene i huset, og for IT systemerne gælder, at man helst vil have "dyret" stående i kælderen, så man kan klappe det engang i mellem. Men virksomhederne er også ved at få øjnene op for, at selv om man afgiver en grad af indflydelse, så er der fordele at hente på en lang række andre punkter, siger Ahorlu.

Boks:
Nordiske virksomheder ser positivt på outsourcing
Kilde: IDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere