EMC vil krympe systemer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. oktober 2002.


Lagringspecialisten EMC vil nu have fat i de små kunder, og dertil vil man gerne være et softwarefirma.

I løbet af efteråret kommer der baby-Clariion lagringsystemer fra EMC til de mindre server-kunder. Det er partneren Dell, som skal åbne de små maskinstuer for EMC.
Det sker i erkendelse af, at strategien med kun at satse på de største kunder ikke længere holder. Kunderne på dette marked er ikke investeringsvillige i øjeblikket. De mindre systemer fra EMC vil konkurrere med de små StorageWorks-lagringssystemer fra HP.
Dell skal være døråbner
Oversat til danske forhold med mange små serverinstallationer betyder det, at EMC nu vil konkurrere på det marked, der ligger under top-100. Her har HP haft kronede dage.
Dertil kommer, at Dell allerede har fat i server-kunderne og kan sælge baby-Clariion i forbindelse med serversalg.
EMC's annoncering dækker dog ikke over decideret ny hardwareteknologi. Der er tale om Clariion-systemer, der er skaleret ned. To modeller komplementeres af software, tilpasset ud fra EMC's normale software.
Sats på software
EMC satser på at basere hovedparten af deres forretning på software i 2004. Det er der flere årsager til. Dels bliver software den vigtigste konkurrenceparameter i fremtiden, dels forventer man, at standarder for lagringssystemer kommer på plads i løbet af et par år.
Desuden forventer EMC, at IP-baserede lagringssystemer vil blive af stor betydning i den lave end af markedet. Dels på grund af en lavere pris end fiberbaserede løsning, dels med henblik på katastrofetolerante systemer til mindre kunder.
Teknologier som iSCSI vil vinde indpas, da det er langt billigere at trække en IP-forbindelse mellem to spejlede systemer, end det er at trække en fiberforbindelse. Endelig åbner IP-baserede lagringssystemer for mulighed for lagringsklynger, som gør det lettere at udvide lagerkapaciteten.
Satset på software afslører også problemer. For IP-netværk er ikke oprindeligt designet til lagringssystemer. Det betyder, at der skal ske en stram overvågning for at sikre konsistente og små svartider.
Problemer med styring
EMC mener selv, at deres SAN-styring med fordel kan udvides til også at håndtere IP-trafik. Det står i modstrid til udsagnene fra konkurrenterne IBM og HP, der netop satser på at putte SAN-funktioner ind i deres generelle netværk og systemovervågnings systemer.
EMC argumenterer med, at fremtidens styring af lagringssystemer vil være regelbaseret (policy based), hvilket betyder, at lageradministratoren på forhånd opstiller regler for, hvordan applikationer skal have adgang til lagringsystemerne, og hvordan der skal reageres på begivenheder som backup, replikering og ekstern tilgang.
Denne "programmering" af lagringssystemet mener EMC skal ligge dybt nede i styringsprogrammerne med tæt tilknytning til hardwaren.
Hos IBM og HP mener man omvendt, at hele netværket skal være regelstyret, og at lagringsnetværket kun er en udvidelse deraf, hvorfor regelstyringen er en overordnet ting, der netop skal være fjernt fra hardwaren.

Billedtekst:
Den sidste hardware-annoncering fra EMC var Clariion lagringssystemerne. Det er disse systemer, EMC nu krymper.
Man forventer, at Dell skal være den store døråbner til de små maskinstuer, der hidtil har været lukket land for lagringsleverandøren EMC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere