Open mobile alliance klar med specifikationer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. september 2002.


Fire måneder efter branchefællesskabet, Open mobile alliance blev stiftet, er gruppen, der tæller over 200 af verdens største IT- og teleselskaber, klar med de første sæt specifikationer.

Ideen om enegang på det mobile marked er død. Med blot fire måneder på bagen er branchefællesskabet Open Mobile Alliance klar med det første sæt specifikationer, der skal give fremtidens mobilbruger en gnidningsfri oplevelse på tværs af terminaler, operatører og styresystemer. Alliancen tæller over 200 af de højest profilerede virksomheder i IT og Telebranchen, herunder Nokia, Microsoft, AOL, Vodafone og Ericsson. Teleanalytiker Torben Rune bifalder alliancens intentioner.
- Open Mobile Alliance og de nye specifikationer er et stort skridt fremad. Det er en brancheerkendelse af, at det ikke længere er tilstrækkeligt med hjemmebryggede standarder. OMA bringer branchens parter på linie med hinanden. For producenterne betyder alliancens initiativer flere solgte telefoner, forbrugerne får bedre services og operatørerne større trafik, siger teleanalytiker Torben Rune fra Netplan A/S.
Typisk for Open Mobile Alliance er de nyligt frigivede specifikationer skabt i samarbejde med industriens andre brancheorganisationer, og blandt andre 3GGP, CDMA Development Group, GSM Association har været med inde over arbejdet, der for eksempel skal gøre den nye fagre MMS-fremtid lysere for alle parter.
Specifikationssættet Open Mobile Download feature, letter distribution og download af indhold til mobiltelefoner og PDA'er uafhængig af producent. De nye specifikationer lægger vægt på øget download-stabilitet og indeholder samtidig et sæt regler om digitale rettigheder i forhold til indholdet.
Steffen Krabbenhøft er informationsansvarlig for Nokia i Danmark. Han ser OMA som en væsentlig faktor i udviklingen af fremtidens mobilmarked.
- OMA er utrolig vigtig for den udvikling, der er i gang. Hvis ikke vi kan finde ud af at gøre den økonomiske kage stor nok til alle: producenter, indholdsleverandører og operatører, så skal vi op i en meget stor befolkningsgruppe på de enkelte telefoner, før vi ser flere tjenester og services som kunderne efterspørger, og som skal drive udviklingen, siger han.

Billedtekst:
OMA en væsentlig faktor:
- Open mobile alliance er utrolig vigtig for den udvikling, der er i gang på mobilområdet, siger informationsansvarlig for Nokia i Danmark, Steffen Krabbenhøft.

Billedtekst:
Alle parter vinder:
- For producenterne betyder OMA-alliancens initiativer flere solgte telefoner, forbrugerne får bedre services, og operatørerne får større trafik, siger teleanalytiker Torben Rune, Netplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere