Fingeraftryk er vigtigst

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. september 2002.


Medarbejderens mulighed for at sætte sit eget fingeraftryk på jobbet opleves som vigtigst, viser en undersøgelse foretaget af Dansk Handel & Service. Det gælder især for de ansatte i IT-branchen.

Dansk Handel & Service, DH&S, har spurgt ledere i 130 virksomheder om, hvad deres medarbejdere vil have, og konklusionen er klar: Ansatte i danske virksomheder kræver medindflydelse og ansvar. Det gælder især for de ansatte i IT-branchen som med deres ekspertviden har brug for kompetencen til selv at træffe beslutninger.
- Undersøgelsen er foretaget på tværs af alle de brancher, der hører under DH&S' område, men IT-branchen er lidt speciel. Jeg tror, at kravene om indflydelse på jobbet gælder dobbelt så meget for de ansatte i IT-branchen som i de traditionelle virksomheder. I et IT-firma er tonen ofte mere uformel, og hierarkier og strukturer flade. Den tendens, tror jeg, vil brede sig til de andre brancher. På en måde er IT-branchen et slags laboratorium på det her område. Branchen er som regel et hestehoved foran, og så følger andre typer virksomheder efter, siger Kira Johnson, udviklingskonsulent hos DH&S.
For fremtidens skyld
Undersøgelsen er gennemført for at give virksomhederne et fingerpeg om, hvordan de i fremtiden kan tiltrække og fastholde attraktive medarbejdere. 58 procent af de spurgte ledere siger, at den største udfordring de kommende år bliver at finde kvalificeret arbejdskraft. Langt de fleste ledere, 91 procent, mener, at menneskekundskab og indlevelsesevne bliver de mest afgørende kundskaber at besidde for en leder i fremtiden.

Boks:
Hvilke krav stiller medarbejderne til virksomhedens ledelse?

De fleste ledere mener, at deres ansatte kræver ansvar og indflydelse. Sociale aktiviteter og virksomhedens omdømme vurderes som knap så vigtige elementer for de ansatte.
Kilde: DH&S

Billedtekst:
- IT-branchen er som regel et hestehoved foran, siger Kira Johnson, udviklingskonsulent i Dansk Handel & Service. Hun tror, at den flade struktur på IT-arbejdspladserne vil brede sig til andre brancher.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere