Hellere StarOffice end Office

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. september 2002.


Den seneste version 6.0 af Suns StarOffice er fornuftig, men lidt kantet. Efter lidt begyndervanskeligheder glemmer man hurtigt Microsoft Office, specielt hvis man kigger på prisen.

Det mest interessante ved kontorpakker er vanens magt, for de kan sort set alle sammen det samme, hvilket normalt er mere end rigeligt. Og det er ikke mere besværligt at skifte fra Microsoft Office 97 til Office XP, end det er at skifte til Suns StarOffice 6.0. Alligevel har Microsoft hele markedet, selv om StarOffice er seks gange billigere end Microsofts kontorpakke for en enkelt bruger. Det er lidt underligt, for StarOffice er faktisk et godt, men dog et lidt kantet produkt.
Dansk med håndkraft
En af kanterne er den danske stavekontrol. Den er nemlig ikke med i standardinstallationen, men kræver en manuel kopiering af nogle filer efter selve programinstallationen.
Det betyder, at man får et program, der har engelske menuer og hjælpetekster, men dansk stavekontrol og orddeling. Sun oplyser, at den helt danske version kommer til oktober.
Efter installationen skulle der hekses lidt med dokumentskabeloner og indstillinger, men indsatsen var ikke større end den konfigurations-energi, som skal bruges til at få Office XP til at opføre sig fornuftigt.
God kontorpakke
Med i Suns kontorpakker er der tekstbehandling, regneark, præsentationsprogram, database og et tegneprogram.
StarOffice indeholder intet epost-program tilsvarende Microsoft Outlook, men reelt er det faktisk en fordel. På den måde tvinges man til at kigge på alternativer, der er immune overfor de macro-orme der hærger Windows-miljøer.
Både Lotus og Novell tilbyder kommercielle alternativer til Microsofts epost-program, og der er flere Open Source-løsninger.
Begrænset kompabilitet
Kompatibiliteten med Microsoft Office er foret med sandpapir. Langt de fleste ting går godt, men der er stadig skiftproblemer, indlejrede grafer går nogen gange galt, formateringer i regneark bliver væk, og flere andre småting går galt, når man bytter dokumenter med Microsofts kontorpakke.
Det er småproblemer, men det er typisk ting, som vil drive nogle brugere til vanvid, og give problemer i blandede miljø, hvor begge kontorpakker anvendes side om side, men kvikke brugere burde ikke få problemer.
Dokumentforvirring skyldes, at Microsoft holder deres dokumentformater hemmelige, og al kompatibilitet med andre programmer er derfor opnået ved at hacke Microsofts dokumentformater. Tilsvarende kan man heller ikke bytte makroer mellem de to kontor-pakker.
God integration
I daglig brug er de forskellige programmer i Suns kontorpakke bedre integreret end Microsofts. Det er samme dialogbokse, som bruges hele vejen igennem.
Der er nyttige knapper til de gængse funktioner, og bare de fleste brugere vil hurtigt føle sig hjemme.
Frem for alt, så slipper man i Staroffice for de tåbelige aktiveringer og mystiske licens-systemer, som Microsoft praktiserer.
Der er simpelthen ingen fornuftig årsag til at undlade at købe en kopi af StarOffice - det kunne jo være at man opdagede, at de små finurligheder er til at leve med - specielt til prisen.

Boks:
StarOffice 6.0
Flere oplysninger:
www.sun.dk
Pris: omkring 500 kroner eksklusive moms><+><¥ Billig, stabil og veldesignet kontorpakke.
¥ God integration af moduler.
¥ Hurtig, slank og velfungerende.

¥ Kræver konfiguration.
¥ Begrænset kompabilitet med Microsoft Office.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere