Videoreklamer på mobilen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. september 2002.


Den kommende Nokia 3650 er den første generation af video-mobiltelefoner. Og det er multimedie-reklamer, der skal drive udbredelsen af de nye teknologier.

Det er jul 2003, og mobiltelefonen bipper med en besked. Det viser sig at være traileren til den seneste film i Ringenes Herre-trilogien. Efter de tredive sekunders video er afspillet på den lille skærm, kommer der et billede op af logoet for en skotsk burger-kæde og en besked om, at man får 20 procent rabat, hvis man bestiller en Gollum-burger inden for det næste kvarter.
Det er et eksempel på en virkelighed, som Nokia satser stærkt på vil lykkes. Det bærende element er MMS-reklamer og sandsynligvis også reklamesponserede abonnementer, hvis man vil modtage de multimedie-udvidede SMS-beskeder.
For uden indhold køber ingen de nye telefoner, og uden telefoner er der ingen der gider udvikle indhold. Den hønen og ægget-situation forventer Nokia forløst gennem MMS-reklamer.
De kameraer, der dukker op i telefoner fra både Nokia og Sony-Ericsson, ser Nokia mere som image-skabende end egentlig drivkraft bag udviklingen.
Nokia oplyser, at der i øjeblikket er omkring 25.000 telefoner med mulighed for at modtage MMS-beskeder, og at der forventes at være ti gange så mange efter jul.
MMS er trådløs MIME
I virkeligheden er MMS-beskeder ikke andet end de samme MIME-datatyper, som kendes fra e-post. MIME står for Multi-Purpose Internet Mail Extensions og definerer hvilke programmer, der kan åbne en bestemt datafil.
Det nye ved Nokias udmeldinger er, at der satses kraftigt på RealNetworks-videoformatet. Nokia mener, at video vil være mere attraktivt til reklameformål end bare lyd og billeder.
Det er nemlig muligt at rette reklameindsatsen helt mod telefonens bruger, idet man kan registrere, hvilke reklamer der reageres på og indrette fremtidige reklamer efter dette reaktionsmønster.
Dertil kommer lokationsbaserede tjenester, sådan at man kan registrere, om telefonen, for eksempel er i nærheden af en biograf og sende reklamer derefter. Men alt dette kræver, at reklamebranchen vil bruge det nye medie. Derfor er Nokia i øjeblikket på MMS-charmetur hos de danske reklamebureauer for at pumpe interessen op for det nye reklamemedie.

Boks:
Nokia 3650 dukker op først i det nye år til en pris omkring 450 euro. Den kan alt det, som Nokias 7650 flagskib kan i dag, men den har også triband og mulighed for et internt SD-rammodul, hvilket giver telefonen en intern lagringskapacitet på over 256 megabyte ram. Den har også den allernyeste Bluetooth-teknologi, som gør, at telefonen kan bruges med Bluetooth-hovedsæt. Telefonen har samme skærm og kamera som 7650-modellen, men kan nu også sende video, som for eksempel kan afspilles på en pc med RealOne-afspilleren fra RealNetWorks.
Spørgsmålet er blot. om man kan vænne sig til Nokias drejeskive-design af tasterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere