Billedskøn Nokia

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. august 2002.


Nokias fototelefon 7650 har været længe undervejs. Så længe, at Sony-Ericsson har kunnet boltre sig med klikpå-kameraer til deres T68i-telefon, men den nye Nokia er innovativ, tager brugbare billeder og er et godt bud på den første generation af
medieterminaler.

For nu at tage det vigtigste først - ja, den tager udmærkede billeder i webcam-kvalitet, og prisen er over 5.000 kroner inklusive moms og abonnement, og det er helt klart en ting for de teknofile.
Den rangerer som gadget på linie med en Panasonic SVAV-10 lommevideo og Archos Multimedia jukebox.
Det er klart et hit at hive Nokias billedtelefon op af lommen og bede folk om at sige "sildemad", snuppe et billede og sende det som e-post.
Fin billedtelefon
Telefonens kamera klarer sig forbavsende godt med almindelig indendørs belysning. Faktisk langt bedre end kameraet til en Sony-Ericsson T68i, der let går død indendøre. Billedkvaliteten for Nokias telefon er på højde med de bedre webkameraer, og billederne er fine til e-post eller websider.
Telefonen indeholder 3,6 megabyte ram, som ikke kan suppleres med ram-moduler, som Sony-Ericssons kommende T800 billedtelefon, der understøtter Sonys MemoryStick ram-moduler. Siden telefonen er ustyret med velfungerende Bluetooth, infrarød-kommunikation og e-post samt MMS-funktioner, er det ikke svært at få billederne ud af telefonen, og så betyder fraværet af ekstra ram-moduler ikke så meget.
Nokias opsætning af datakommunikation på denne telefon er forbilledlig nem, og meget meget bedre end opsætningen af en Sony-Ericsson t68i. Det tog omkring fem minutter at få e-post, Bluetooth og infrarød til at virke på Nokia 7650.
Her skal Nokia virkelig have ros, men til gengæld er synkroniseringen med Nokias pc-software lige så elendig som Nokia 9210, hvor det også tager evigheder at få adresser over.
Lommecomputerbetjening
I brug minder telefonen mere om en lommecomputer end en traditionel Nokia. Symbian-styresystemet er velfungerende og rimeligt hurtigt, men Nokia har ikke været helt konsekvent med hensyn til funktionerne af tasterne og det lille joystick. Nogle gange aktiverer et tryk en funktion, andre gange får man en menu, men den store skærm er en fornøjelse at bruge.
Som telefon er den i traditionel Nokia-kvalitet med en glimrende højttaler-funktion. Bare ærgerligt, at den ikke er triband, så man også kunne tage billeder i USA, og det er også lidt kedeligt, at Nokia anvender Bluetooth version 1.0b, hvilket betyder, at man ikke kan anvende Nokias eget Bluetooth trådløse headset.
Det havde været rart, hvis telefonen havde understøttet HTML ved siden af WAP 1.2.2, sådan at telefonen kunne bruges med "almindelige" internetsider, og endelig er telefonen meget forslugen med batterier, specielt hvis man bruger kameraet meget.
Fin førstegeneration
Alt i alt er Nokia 7650 et glimrende bud på en første generations multimedie-mobiltelefon. Der er nogle små mangler, men produktet er meget brugbart, og det er faktisk sjovt at tage billeder med billedtelefonen.
Ideen med at indbygge kameraet er klart bedre end klip-på kameraerne, men det er et spørgsmål, om fascinationen og det udskydbare tastatur holder i længden.
Flere oplysninger: www.nokia.dk

Boks:
Nokia 7650
¥ Velfungerende telefon
¥ Gode datakommuni-
kationsmuligheder
¥ Bedste kamera-telefon
på markedet
¥ Meget god skærm
¥ Ikke triband
¥ Ældre Bluetooth-
version
¥ Langsom synkronise-
ringssoftware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere