Nu er den lynhurtige USB 3.0 klar

Du kan godt forberede dig på, at dataoverførsler via USB-nøgler og -harddiske bliver markant hurtigere. USB 3.0 er nemlig inden længe klar til at gå ombord på din pc.

Hvis du troede, at USB 2.0, var hurtig, så kan du godt tro om igen. Nu kommer den nye standard, USB 3.0, der byder på endnu hurtigere overførselshastighed mellem USB-enheder og din computer.

Faktisk er hastigheden så hurtig, at den betegnes som SuperSpeed, og den er da også ti gange hurtigere end USB 2.0, som vi kender og bruger i dag.

Det vil sige, at du med USB 3.0 kan overføre en gigabyte data fra en USB-nøgle til computeren på 3,3 sekunder, hvor det i dag tager 33 sekunder med USB 2.0.

Samtidig er strømforbruget markant forbedret i den nye standard, og USB 3.0 er bagudkompatibel med tidligere USB-standarder.

Det betyder, at du ikke skal smide dine USB-nøgler eller -harddiske ud, selv om de er baseret på USB 2.0.

Det er blandt andre Hewlett-Packard, Intel, Microsoft og japanske NEC, der har udviklet specifikationerne for den nye USB 3.0, og den har været adskillige år undervejs.

Selv om der nu er enighed om den nye standard, går der et stykke tid, før vi som forbrugere får glæde af teknikken. De første forbrugerelektroniske produkter baseret på USB 3.0 ventes først at dukke op i 2010. Det vil især være USB-nøgler, eksterne harddiske, musikafspillere og digitale kameraer, som får glæde af teknologien.

Det er ikke kun hardwaren, som skal gøres klar til USB 3.0. Også Windows og andre softwareprogrammer skal optimeres, før de kan udnytte den nye standard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere