Unisys slog 30 skæve

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. juli 2002.


Bunden gik ud af IT-markedet i 2001 og forvandlede et overskud på næsten 10 millioner året før til et underskud på godt 30 millioner kroner i det danske Unisys-selskab. Men 2002 tegner positivt.

Det danske datterselskab i USA-koncernen Unisys har tabt næsten 40 millioner kroner (39,3) i det netop færdige 2001-regnskab i forhold til regnskabet året før. Et underskud i IT-branchens katastrofeår 2001 på 30,8 millioner kroner sammenlignet med et overskud på 8,5 millioner i år 2000.
Som for de fleste af verdens IT-selskaber bremsede salget drastisk ned i 2001 for Unisys Danmark A/S. Omsætningen faldt 23 procent fra 290 millioner i 2000 til 223 millioner i 2001. Med et underskud på 30,8 millioner kroner i 2001 svarer det til, at Unisys forærede 14 øre væk hver gang, man solgte for en krone.
- Vi er på rette kurs trods et stort underskud i 2000, hvor problemerne ramte hurtigt og hårdt. Vi har omlagt salgsorganisation og produktmiks til en højere grad af konsulentydelser og opgaver med systemintegration. Det bærer frugt i år (2002), hvor vi regner med et lille plus på bundlinien, siger administrerende direktør Jørgen Andreassen, Unisys A/S.
Jørgen Andreassen tiltrådte som chef for Unisys Danmark i februar 2002 efter Hans Iakob Estrups afgang i forbindelse med en omlægning af Unisys i en nordisk organisation.
Det økonomiske knockout til Unisys sidste år (2001) var et "dobbeltpunch". Slaget i 1. halvår 2001 ramte et galt
timet Unisys produktmiks med pc'er, små servere og e-business på bagkanten af, at dotcom-boblen sprang. Slaget mod Unisys i 2. halvår 2001 var en direkte følge af terrorangrebet på World Trade Center den 11. september 2001, fordi Unisys' kernekunder i transport, især flyselskaber og finans, stoppede for alle nye IT-køb.
- Men de er nu kommet tilbage i år (2002). Der er længere mellem salgene, men vi har allerede afsluttet flere koncept- og integrationssalg i år til transport- (fly) og den offentlige sektor, så vi tror på at nå et lille plus i indeværende regnskabsår, siger Jørgen Andreassen.
Unisys Danmark A/S har økonomisk været helt på bunden af en tom kasse, som kunne have fået de amerikanske ejere til at lukke selskabet. Men koncernhovedkvarteret tror tilsyneladende på det danske selskab i det nye nordiske setup, hvor service- og konsulentydelser nu udgør 75 procent. Unisys A/S har således fået tilført 25 millioner kroner i ny kapital fra moderselskabet.

Billedtekst: Chef for Unisys Danmark, Jørgen Andreassen, tror på et plus i år. Foto: Torben Klint

Unisys A/S
(millioner kroner) 2000 2001
Omsætning 290 223
Resultat primær drift (EBIT) 10,9 -32,4
Resultat før skat 12,1 -30,7
Årets resultat 8,5 -30,8
Antal ansatte 130 131




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere