HP-chef: Nummer ét, det er os!

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. juni 2002.


Danskeren Kasper Rørsted har som den nye topchef for HP i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) været i København for at briefe sine nordiske medarbejdere og forhandlere. Det blev til et sceneshow med høj puls og kontante udmeldinger om, at intet andet end førstepladsen er godt nok.

En euforisk stemning som i en WM-fodboldkamp og et mylder af hysterisk nervøse sikkerhedsfolk som til et EU-topmøde. Det var scenen, da topchefen for EMEA Kasper Rørsted i det nye HP forleden åbnede det første Technical Symposium i København for 500 nordiske medarbejdere, forhandlere og samarbejdspartnere.
Palæerne Moltkes og Odd Fellow lagde med deres tunge guldalderindretning lokaler til tre dages møder, og dunkende diskolyd introducerede talerne for at understrege, at højt tempo er det brændstof der skal til, for at HP/Compaq-fusionen kommer i mål.

Fart er vigtigst af alt
- Vi kører så hurtigt, vi kan, og det er hurtigt. Fart er mere vigtigt end noget andet, skreg den nye HP-topchef for Europa, Mellemøsten og Afrika, 40-årige Kasper Rørsted fra scenen til sine ansatte og forhandlere.
En hovedtaler og en peptalk på hæsblæsende engelsk med prolog af Walther Thygesen, den nye HP-topchef for Nordeuropa om, at de forenede kræfter er klar til at afgræsse det nye teknologiske landskab integreret med services.
- Vi har på rekordtid samlet selskaberne og fået vendt strømmen på otte måneder. Den 4. september 2001 blev fusionen offentliggjort, januar 2002 var brikkerne lagt til det nye HP, og den 7. maj 2002 præsenterede vi offentligt det nye HP for analytikere og presse. Og nu står vi her sammen en måned senere i København som en klar teknologisk leder baseret på industristandarder i et stærkt samarbejde med jer forhandlere og partnere. Tre års produkt-roadmaps er offentliggjort, partnerbriefings kører med Intel, Microsoft og Oracle og cheferne (account-managers) er udpeget for vore top-2000 europæiske kunder, sagde en synlig stolt Kasper Rørsted.

Rapt engelsk
Budskaberne var velforberedte overskrifter. Afmålte, overbevisende og afleveret i fin timing på et mere rapt end velsmurt engelsk til den tætpakkede sal.
- Vi er nummer ni på Fortune 500-listen. Vi har en omsætning, som nærmer sig 80 milliarder dollar. Vi bruger årligt mere end fire milliarder dollars på forskning og udvikling. Vi er en sand international virksomhed med 60 procent af salget uden for USA. Vi er på top 3-listen på alle større IT-markeder, sagde Kasper Rørsted.
- Der er ufattelig meget snak og pressedækning om direkte og indirekte salg nu med det nye HP. Vi gør jo begge dele med vor "go-to-market model". Men tag det roligt, vi er afhængige af hinanden, og det er vi fortsat. Glem ikke, at 93 procent af vor omsætning kommer fra jer i kanalen, sagde han.

Billedtekst: - Vi har på rekordtid samlet selskaberne og fået vendt strømmen på otte måneder, sagde HP-chefen Kasper Rørsted til medarbejdere, forhandlere og samarbejdspartnere ved en række møder i København for nylig.

Boks:
Godt gået, HP
Analysefirmaet IDC skriver i en overraskende positiv rapport fra maj 2002 (Bulletin: Who is the New HP? - Building the company in EMEA), at HP er den hidtil mest imponerende lancering af en fusioneret IT-virksomhed. Der venter stadig meget hårdt arbejde forude med at besætte stillingerne på alle ledelsesniveauer samt holde fast på kunder og partnere. Men hvis HP klarer alle forhindringerne, kan fusionen blive en undtagelse til den ellers klassiske hovedregel om, at IT-fusioner ikke lykkes.

Graftekster:
Det nye HP og konkurrenterne, som IDC ser det

Omsætning på verdensplan.
Kilde: IDC, undtagen for Printere, der er
baseret på data, HP har rapporteret til den amerikanske børskommission, SEC.
Alle tal er omsætning i milliarder dollars i
kalenderåret 2001.

Sådan ser Verden ud set med det nye HP's briller
Markedsandele i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) for pc'er og Intel-servere er på basis af enheder, alle andre markedsandele på basis af
omsætning. Kilde: HP




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere