Udbyder af virusfri mails har rod i registreringen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 10. juni 2002.


Billedtekst: Virus Protection Systems A/S eksisterer ikke på papiret.

Overivrig markedsføring fra udbyder af virusfri e-mails.

En række danske virksomheder sender al deres indgående og udgående elektroniske post til scanning hos en virksomhed, der ikke eksisterer på papiret.
Ifølge stifteren af Virus Protection Systems A/S, Martin Sundahl, scannede virksomheden i Herlev på en formiddag i uge 21 hele 40.705 mails og fandt 728 vira, men ifølge Erhvervs og Selskabsstyrelsen eksisterer virksomheden hverken som et aktieselskab eller som noget andet selskab.
- Det er rigtigt, at vi endnu ikke er et aktieselskab, men vi arbejder på det, og det er faktisk kun papirarbejdet, der mangler, siger Martin Sundahl, der ikke umiddelbart ser noget odiøst i den fremgangsform.
Ifølge aktieselskabslovens ¤ 12 kan et selskab, der ikke er registreret, ikke indgå forpligtelser, og sker det alligevel, kan den kunde, der er uvidende om rodet i selskabsregistreringen, hæve aftalen, så længe selskabet ikke er registreret.
Burde vente
Martin Sundahl medgiver dog, at virksomheden nok burde vente med at kalde sig et aktieselskab på brochurer og på internettet, indtil registreringen er på plads, og han oplyser, at enkelte kunder da også har droppet at samarbejde med virksomheden, efter at registreringsfejlen er gået op for dem.
- Men vi er et aktieselskab under stiftelse, lyder det fra Martin Sundahl, der dog ikke er klar over, at aktieselskabsloven udtrykkeligt kræver, at virksomheden skriver "under stiftelse" efter sit virksomhedsnavn, hvis det reelt er tilfældet.
Virus Protection System ønsker ikke at oplyse, hvor mange eller hvilke kunder virksomheden har, men siger at netop virus fri e-mail er virksomhedens fokusområde i modsætning til mange ISP'ere, der tilbyder samme service som et sideprodukt.
Tæt op ad konkurrent
Virus Protection Service deler lokaler med Hosting2, der også tilbyder scanningen til sine kunder, og i begge virksomheder arbejder manden bag den uafhængige sikkerhedsportal Securtityport.dk, Moussa Riffi.
Han har tidligere reklameret med, at han var forhandler af mail-scannings-systemet Skyscan fra engelske Messagelabs, men det er han ikke længere.
Til gengæld ligner Virus Protection Systems produkt meget det engelske produkt fra Messagelabs, og Martin Sundahl er ikke bleg for at forklare om inspirationen.
- Vi har lagt os tæt op ad Messagelabs produkt, men vi har ikke kopieret eller lånt for meget af dem, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere