Rutinearbejde til Filippinerne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. maj 2002.


Lad filippinske IT-folk klare de rutineprægede opgaver til under halv pris, opfordrer det
danske jointventure-
selskab Philscan.com.

Filippinske søfolk har været et kendt syn i den danske handelsflåde i mange år. Nu melder ø-befolkningen sig på det danske marked som billig IT-arbejdskraft. Ved at lade filippinske IT-medarbejdere løse praktiske opgaver med udarbejdelse og servicering af for eksempel websteder under dansk ledelse, er der mange penge at spare, oplyser virksomheden.
- Små og mellemstore danske virksomheder kan med økonomisk fordel outsource en del af deres IT-opgaver og samtidig aflaste deres egne medarbejdere. Danske IT-services koster mellem 800 og 1.200 kroner i timen, hvor vores timepris er mellem 160 og 280 kroner, siger Per Stangegaard, direktør i Philscan.com.
Firmaet har hovedsæde i Filippinerne og har løst opgaver for Louis Poulsen og Udenrigsministeriet.
Per Stangegaard mener også, at man med denne type outsourcing kan imødegå de kapacitetsproblemer, IT-branchen frygter at blive ramt af.
- Rent IT-mæssigt er Filippinerne med helt i front, men landet har svært ved at holde på den højtuddannede arbejdskraft, som søger til USA. I Danmark kan vi være med til at bremse den hjerneflugt, der foregår fra udviklingslandene til vesten, og samtidig skabe fair og gode arbejdspladser samt værditilvækst i den tredje verden, siger direktøren, som tidligere blandt andet har været generalsekretær i U-landsimporten. td




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere