Voldsom Web Volvo

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. maj 2002.


Cisco har skiftet gear på de mobile IT-koncepter og viser på NTI en Volvo med indbygget server og trådløst LAN. Dermed kan bilen fungere som et selvstændigt trådløst lokalnet. Den kan tanke data fra kommende trådløse hotspots eller bare "suge" infomationer via GPRS.

På NTI har Cisco premiere på et helt nyt mobilt koncept, nemlig bilen som trådløs server, med en rækkevidde på 100 meter eller mere.
Det betyder for eksempel, at læger vil kunne have en komplet medicinsk database liggende i bagagerummet på en lægeambulance. Al tilgang til oplysningerne sker via en bærbar computer med et trådløst netværkskort.
Og siden det er en 10 Mbit/s lokalnetforbindelse, kan lægen for eksempel optage digital video eller opsamle måleresultater og sende dem til bilens server.
Når bilen derefter kommer i nærheden af et trådløst lokalnet, kan den tanke data op eller sende de opsamlede data til for eksempel et hospitals centrale systemer. Alt uden at bruge et eneste kabel.
Cisco mener, at den traditionelle tankegang med at bruge for eksempel GPRS som dataadgang for traditonelle mobile klienter, trænger til at blive vendt en ekstra gang.
Standardteknologi
Fra Ciscos side betones det kraftigt, at formålet med at vise web-Volvoen på NTI dels er at dokumentere, at det er muligt at realisere konceptet i dag ved hjælp af standardkomponenter, dels få ideen sat til offentlig diskussion. For der er helt nye komplikationer ved at få trådløse lokalnet, som bevæger sig rundt med 110 kilometer i timen. Ikke alene kan bilerne naturligvis støde sammen fysisk, men også DNS- og DHCP-servere kan også få buler ved nærkontakt med et andet netværk. Dertil kommer alle sikkerhedsaspekterne. Der er ingen, som endnu har et bud på backup af en mobil server. Der endnu er heller ikke ingen, som har en strategi for at håndtere et eventuelt tyveri af bilen og dens server, eller har værn mod mobile hackere.
Web-Volvoen er en prototype, og der er ingen planer om at sætte den i produktion, hverken fra Ciscos eller Volvos side.

Billedtekst: Ciscos Web-Volvo indeholder to bærbare og to lommecomputere alle med trådløse netkort, som kommunikerer med serveren i bagsmækken. Bilen kan tanke data, hvis den er inden for rækkevidde af andre lokalnet, ellers klares kommunikationen via den indbyggede GPRS-telefon.
Foto: Torben Klint

Billedtekst: Under hattehylden i Volvoens bagagerum sidder en industriel Intel-server, som er beskyttet mod stød og virbrationer. Desuden ses en rundstrålende antenne til trådløst LAN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere