Dell: Fildeling vil øge salget

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 6. maj 2002.


Dell mener, at udbredelsen af bredbånd og tjenester på internettet vil være den vigtigste drivkraft i salget af desktop pc'er.

Trangen til at dele filer på internettet kombineret med frygten for virusangreb bliver så vigtige parametre, at det vil drive salget af multimediemaskiner til privatmarkedet, spår Jonas Persson, der er Dells produktchef i Norden.
- Både manglen på storage-plads og muligheden for at udnytte internet-tjenester vil få mange forbrugere til at skifte deres pc'er ud med en ny model, nu hvor prisen er i bund, og der ikke er en ny Pentium-afløsning lige om hjørnet, siger Jonas Persson.
Han mener samtidig, at den gamle pc'er vil indgå i familiens lille lokale netværk, enten som en ekstra harddisk til børnenes spil eller som en tilsluttet maskine på et reelt LAN.
- Til gengæld tror jeg, XP-boomet er ovre. Der var en lille stigning i forbindelse med lanceringen, men det er ikke noget, der kan drive efterspørgslen i de næste kvartaler, siger han.
Hvad angår erhvervskunder og brugerne af hjemme-pc-ordningen, tror Dell ikke, der vil ske det store inden tredje kvartal i år.
- Det tager tid, før ordningen er blevet forstået ude hos kunderne, men det skal nok komme, og det er vores opfattelse, at vi står stærkere i kampen om de fremtidige kunder til en hjemme-pc-ordning end ved den tidligere ordning, siger Jonas Persson.
Som forklaring nævner han, at det bliver de leverandører, der i forvejen har bedst fat i erhvervssegmentet, der står til at øge markedsandele på hjemme-pc-ordningen, fordi ordningen i højere grad end tidligere kræver en arbejdsgiverbetaling.

Billedtekst:
- Det er et godt tidspunkt at skifte sin pc'er ud med en ny, nu hvor prisen er i bund, og der ikke er en ny Pentium afløsning lige om hjørnet, mener Jonas Persson, der er nordisk produkt-chef hos Dell.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere