Psion køber distributør

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 8. april 2002.


Leverandøren Psion Teklogix overtager distributøren Mobi Data inklusiv forhandlere, software og stiftere.

Med øjeblikkelig virkning har Psion Teklogix købt distributøren Mobi Data og ansat de to stiftere Bente Rosenmejer og Jon Kosack.
Overtagelsen kommer efter næsten et års forhandling mellem de to parter, og ingen af dem ønsker at oplyse salgsprisen.
- Med de krav der stilles til distributører nu om dage, er det en naturlig og glædelig udvikling både for os og for vores forhandlere, at vi er blevet enige med Psion Teklogix om en overtagelse, siger Bente Rosenmejer.
Sammen med Jon Kosack stiftede hun i 1990 Mobi Data, der i den seneste tid har fungeret mere som subdistributør for Psion end egentlig distributør.
- Omkring 90 procent af vores omsætning de seneste par år har vi hentet på produkter fra Psion. Så på den måde kommer det ikke til at betyde noget afgørende for vores forhandlere, forklarer Bente Rosenmejer.
Ifølge Psion Teklogix er det nødvendigt med en tættere kontakt til forhandlerne, end det er muligt at opnå gennem en distributør.
- Vores erfaringer siger, at vi oplever størst succes, når vi og kunden, som i dette tilfælde er forhandleren, har en tæt dialog omkring optimering af slutkundens forretningsprocesser, siger Jan Nørret, der er administrerende direktør for Psion Teklogix i Norden. Fremover skal de cirka 50 forhandlere bestille direkte gennem den nordiske kundeservice hos Psion Teklogix i Fredericia. Den distributionsstrategi er ikke ny for Psion Teklogix, som altid selv har håndteret afsætningen af Teklogix' produktsortiment.
- Vi vil gerne i dialog med forhandlerne for at sikre, at de får den optimale uddannelse i vores produkter. Vi ønsker ikke at tage kunderne fra forhandlerne, men vi føler, at de kan rustes bedre, end det er sket hidtil, siger Rikke Johansen, der er marketingansvarlig hos Psion Teklogix.
Hun forklarer, at Mobi Data ikke har haft ressourcer til at håndtere kontakten til forhandlerne optimalt, fordi de gennem de seneste par år har været for få ansatte.
- Overtagelsen af Mobi Data og ansættelsen af Bente Rosenmejer og Jon Kosack, betyder, at Bente Rosenmejer igen kan få tid til at vedligeholde den tætte kontakt til forhandlerne. Samtidig får vi mulighed for at yde forhandlerne hjælp til markedsføring, siger Rikke Johansen.
Lagerfører ikke andres produkter
Med i overtagelsen er softwarepakken MobiWare, som Mobi Data selv har udviklet.
Det produkt vil i fremtiden tage navneforandring og blive tilpasset den nye generation af mobile terminaler, som eksempelvis Netpad og Netbook.
Forhandlerne bliver ikke tvunget til at benytte den software, Mobi Data har udviklet, og da Jon Kosack, der har udviklet softwaren, er kommet med over til Psion Teklogix, vil det stadig være muligt for forhandlerne at få teknisk hjælp til integration baseret på MobiWare.
Overtagelsen betyder dog, at forhandlerne må finde andre steder at købe de produkter fra Fujitsu, Timbatec, Denso, Opticon og Percin, som Mobi Data lagerførte før overtagelsen.

Billedtekst:
Ifølge administrerende direktør for Psion
Teklogix i Norden, Jan Nørret skal overtagelsen af Mobi Data bringe leverandøren i tættere kontakt med forhandlerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere