Call-centre får flere ansatte

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. marts 2002.


Der skabes 2.500 nye job i år i danske virksomheders kundeservice- og hotlineafdelinger, call-centre, viser en undersøgelse.

De danske call-centre forventer en markant vækst i år. Det viser rapporten Den danske CallCenter-undersøgelse, som hvert år laves af konsulenthuset IPTeams. Rapporten har indsamlet oplysninger fra ledere i godt 100 danske call-centre, og de forventer en gennemsnitlig vækst på medarbejdersiden i 2002 på 11 procent. Det svarer til cirka 2.500 arbejdspladser. Sidste år voksede antallet af call-center-ansatte med 12 procent.
Rapporten viser også, at det især er virksomheder med relation til IT, finans og outsourcing af call-center-ydelser, der har de største forventninger til vækst.
Ifølge Claus Eriksen, partner i IPTeams, er det overraskende, at forventningerne til vækst er tocifrede, når en række større spillere, blandt andet teleselskaberne, har reduceret voldsomt i rækkerne af call-center-medarbejdere.
- Når branchen alligevel ser så optimistisk på fremtiden skyldes det, at kundeloyalitet og kundefokus er blevet vigtigere parametre i forretningsudviklingen. Derfor samler man de kunderettede funktioner i et call-center inde i virksomheden, fremfor at have flere afdelinger, der betjener den samme kunde. På den måde kan man effektivisere og samle kompetencerne, og det giver flere medarbejdere i virksomhedernes call-centre, siger Claus Eriksen.
Mindre sygefravær
Et alternativ for virksomhederne til at opbygge sit eget call-center, er at outsource opgaven til virksomheder, der lever af det.
- En anden årsag til, at branchen forudser vækst, er, at de professionelle callcentre efterhånden har opbygget ekspertise og avanceret teknologi, der gør dem til seriøse alternativer til at lave et call-center hjemme i virksomheden. Især mindre og mellemstore virksomheder kan have fordel af at outsource den funktion, mener Claus Eriksen.
Samtidig er der i forhold til sidste år sket det, at ancienniteten blandt medarbejderne øget stærkt i de danske call-centre. Flere vælger at beholde deres arbejde med pc og telefon med hovedsæt i en branche, der ellers har været præget af stor medarbejdergennemstrømning. Rapporten peger på, at medarbejderne har fået mindre sygefravær end tidligere. Det gennemsnitlige sygefravær for en call-center-medarbejder er på godt fem procent, og det samme niveau som for andre servicefag i Danmark.
Lønnen er også for opadgående. Flere medarbejdergrupper tilbydes pensionsordninger, viser undersøgelsen.
- Vi ser en øget fokusering på at optimere trivslen i denne branche, som tidligere har været præget af meget stor personaleomsætning, siger Pia Bjergholt, partner i IPTeams.
Den fokusering på medarbejderne i call-centrene viser sig også i flere uddannelsesprogrammer. Hos IPTeams mærker man stor interesse for et af de nyeste tiltag på den front i branchen, nemlig etablering af Danmarks første kompetencegivende uddannelse i branchen, Det danske CallCenter Akademi, fortæller Pia Bjergholt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere