Virtuelle lokomotiver spændes foran væksten

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. marts 2002.


Digital forvaltning, betalingsløsninger og samarbejde om forskning står øverst på IT-Brancheforeningens 2002-dagsorden.

IT-Brancheforeningens formand administrerende direktør Michael Mathiesen, 2M, slår igen til lyd for at lade en række virtuelle industri-lokomotiver trække den økonomiske vækst i gang i Danmark. Offentlige institutioner og private virksomheder kan ved at samarbejde om højteknologiske projekter fra indkøb til digital forvaltning erstatte den lokomotiveffekt for væksten, som dansk erhvervsliv mangler i form af store industrikoncerner.
Tanken om virtuelle industri-lokomotiver er langtfra ny men har siden IT-branchens nedtur begyndte for snart to år siden været parkeret i remissen sammen med en stadig større del af branchens ellers så markante optimisme. Men med flere aktuelle positive nøgletal fra det amerikanske og tyske marked som grundlag, havde Michael Mathiesen hentet både de virtuelle lokomotiver og optimismen frem til IT-Brancheforeningens årsmøde.
Holdbar vækst
Her præsenterede han og de øvrige talere strategi- og handlingsprogrammet "Holdbar vækst og innovation". Et program, hvor der er fokus på betalingsløsninger til internet og mobilnet, digital forvaltning og offentlige udbud samt en styrkelse af den erhvervsrettede IT-forskning og bedre IT-arbejdskraft.
- Grundlæggende handler det om at slå ud med armene og tænke lidt større. I dag kan vi se, at ligeså tåbeligt optimistiske vi var lige før boblen brast for to år siden, ligeså tåbeligt negative er vi blevet i dag, siger Michael Mathiesen og fortsætter:
- For at få de virtuelle industrilokomotiver i bevægelse skal vi lade den offentlige sektor gå forrest. Den offentlige indkøbsløsning i Gatetrade er bare Èt eksempel på, at det offentlige kan stille sig frem og gøre en forskel sammen med private virksomheder.
- I IT-Brancheforeningen ved vi fra møder med de politikere, som nu sidder i regeringen, at de selv er meget optaget af at skabe rollemodeller. Modeller, hvor også den offentlige sektor spiller en afgørende rolle.
Ridser i lakken
Michael Mathiesen tror på, at IT-branchen nu har set det værste. Men der ligger et større genopbygningsarbejde forude.
- Jeg sidder i en række bestyrelser, som ikke har noget med IT at gøre. Der mærker jeg tydeligt, at mange erhvervsfolk stadig mener, at IT-branchen har et godt stykke vej at gå, før den er voksen. Personligt synes jeg nu, at det er blevet meget bedre de sidste år, siger Michael Mathiesen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere