Allan Fischer-Madsen til tops efter konsulent-fusion

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. marts 2002.


Siticom Fischer & Lorenz fusionerer med den franske konkurrent Devoteam.

Med ansvar for konsulentdivisionen og 400 af i alt 1.750 ansatte får Allan Fischer-Madsen en ny og endnu mere fremtrædende rolle i den europæiske IT-branche.
Det sker, når det franske konsulenthus Devoteam overtager 58 procent af aktierne i Siticom Group, hvor Siticom Fischer & Lorenz indgår.
Dermed er Allan Fischer-Madsen og kollegerne fra det oprindelige danske konsulenthus Fischer & Lorenz på vej ind i den anden større fusion på under to år. Også Niels Korsholm, der er administrerende direktør for Siticom Fischer & Lorenz, kommer til at indgå i den europæiske ledelse af Devoteams konsulentdivision.
- Fusionen med Devoteam er et naturligt led i den konsolidering, som sker på vores marked, som alene er rådgivning om digital infrastruktur. Med fusionen får vi mulighed for at agere som et ægte paneuropæisk konsulenthus, fortæller Niels Korsholm.
Ny viden afgørende
Han understreger, at fusionen måske ikke umiddelbart bliver så synligt i de danske aktiviteter i Hellerup nord for København. Men de danske konsulenter får som resten af Siticom Group adgang til Devoteams meget stærke videnstyring.
- Værdien af den nye viden hos kollegerne i Devoteam er helt afgørende. Vi kan jo bare se, hvor stor værdien har været af den nye viden, vi fik gennem fusionen med Siticom, siger han og uddyber:
- Der er opgaver, som vi har løst efter fusionen med Siticom, som vi ikke ville have været i stand til at løfte tidligere. Og samme udvikling kommer vi til at se i fusionen med Devoteam.
Digital forvaltning
I øjeblikket fylder arbejdet med at rådgive offentlige institutioner godt i ordrebøgerne hos Siticom Fischer & Lorenz. Det er arbejdet med den digitale forvaltning, der nu for alvor slår igennem.
- For os er der slet ingen tvivl om, at markedet for den rene konsulentydelse inden for digital infrastruktur fortsat vil vokse. Man kan sige, at det er kompleksiteten i teknologien og så naturligvis forandringer i al almindelighed, der driver væksten i efterspørgslen, siger Niels Korsholm.
Med forandring mener han både høj- og lavkonjunkturer. Hvor højkonjunkturer byder på rådgivning om udvidelser af infrastrukturen, så er der i lavkonjunkturer som nu opgaver med at effektivisere driften af den digitale infrastruktur.

Boks:
Et dansk og to franske konsulenthuse
Fischer & Lorenz blev stiftet i 1978 af Allan Fischer-Madsen. Navne-delen Lorenz kommer fra Erik Lorenz Petersen, der kom til firmaet i 1982, men forlod det igen i 1997. Fusionerede i 2000 med Siticom Group. 84 ansatte i Danmark.

Siticom Group blev stiftet i 1993 i Frankrig og noteret på Nouveau MarchÈ i Paris i 2000. 400 ansatte. Omsatte i 2001 for 248 millioner kroner og havde overskud på 25 millioner kroner.

DevoteamGroup blev stiftet i Frankrig i 1995 og noteret på Nouveau MarchÈ i Paris i 1999. 1.400 ansatte. Omsatte i 2001 for 805 millioner kroner og tjente 88 millioner kroner.

Billedtekst:
Allan Fischer-Madsen får ved fusionen mellem Siticom Group og Devoteam plads i den nye virksomheds topledelse.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere