Fyring ved fygning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. marts 2002.


Det er ikke lovligt at blive væk fra jobbet på grund af sne.
Er det lovligt at blive hjemme fra arbejde på grund af sne, spørger en læser dagbladet Jyllands-Postens brevkasse. Svaret på det spørgsmål er godt at kende, inden næste snestorm sætter ind, lige når vi gik og troede, at foråret er på vej.
Selv om svaret er: Nej, det er ikke tilladt at blive væk på grund af vejret, har brevkassens arbejdsretsjurister ikke kunnet finde eksempler på, at folk er blevet fyret for at blive hjemme i en ekstrem vejrsituation. Det tyder på, at problemet er meget lille eller slet ikke findes.
Men det er vigtigt at huske at ringe og melde forfald, som det så charmerende hedder, inden der er gået en time fra den fastsatte mødetid. I teorien risikerer man nemlig bortvisning, hvis man udebliver fra sit arbejde. En domstol kan så senere kende bortvisningen usaglig, og det vil give en økonomisk erstatning, men man får ikke jobbet tilbage.
Man har også pligt til at forsøge at komme på arbejde, ligesom man har pligt til straks at meddele arbejdsgiveren det, hvis det viser sig fysisk umuligt at møde op.
Selvom politiet advarer mod unødvendig udkørsel i snestormen, har man som ansat ikke automatisk ret til at blive hjemme. Heller ikke selvom der hverken kører busser eller tog. Kørsel til jobbet er nemlig ikke unødvendig, og selv om politiet fraråder al udkørsel i det hele taget, er der stadig kun tale om et råd.
Heldigvis er et teori og noget andet praksis. En telefonopringning til arbejdsgiveren vil som regel gøre en egentlig polarekspedition overflødig. Men der er ikke noget i vejen for, at man bliver trukket en dag i løn, også selvom man har gjort alt for at komme på arbejde.
td
Læs evt. hele artiklen på www.jp.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere