Grib pingvinen, siger IBM

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. marts 2002.


Det er Linux, som skal binde IBM's softwareudbud sammen. Klynger, standarder og en konsekvent softwarestrategi er midlerne ifølge IBM's øverste europæiske softwarechef Maurizio Carli. Målet er konsolidering og et lavere omkosningsniveau.

En af de mest citerede udtalelser på sidste måneds LinuxWorld konference var IBM's bemærkning om, at deres investering på en millard dollars i Linux sidste år allerede var kommet hjem.
Det skyldes, ifølge IBM's europæiske softwarechef Maurizio Carli et øget salg af IBM's softwareprodukter samt et øget salg af servere. Han mener, at det er markedets fokus på TCO (Total Cost of Ownership), som har bevirket denne succes, idet Linux-løsninger efter hans mening netop er omkostnings-effektive.
Men det betyder ikke, at han mener, at IBM er på vej væk fra Windows-baserede systemer, idet IBM her er styret af kundeinteressen. Han siger:
- Vi følger simpelthen markedets krav i denne sammenhæng. Vi ser, at fokus er på vej væk fra styresystemet, og hen i mod middleware. Her ser kunderne på funktionerne og ønsker bare de lavest mulige omkostninger i forbindelse med at få disse funktioner.
Ren middleware
IBM's software-strategi går ud på at levere rene middleware-produkter som databaser med DB2, infrastrukturløsninger med Lotus, transaktionssystemer med WebSphere-familien af produkter og endelig styring via Tivoli-familien af produkter. Alle produkterne bindes sammen ved IBM's anvendelse af standarder, idet udtrykket middelware netop betegner systemsoftwaren mellem styresystemet og applikationerne.
De steder, hvor der satses, er videreudvikling af WebSpere-familien af produkter samt klyngeløsninger. Maurizio Carli siger:
- WebSphere er i stadig udvikling, og navnet betegner i dag en familie af produkter, der er som en slags nutidens version af det klassiske transaktionsystem CICS.
Vi vil gerne gøre mere endnu ved WebSphere, men det drejer sig her om at finde en balance mellem udviklingshastighed af produktfamilien og deres egenskaber.
Maurizio Carli ser Linux med klyngemuligheder som værende et bærende element i den totale softwarestrategi for IBM, og siger, at man ser Linux som et styresystem, men også som en form for virtuel lim til at binde de forskellige softkomponenter sammen med.

Boks:
IBM's programstandarder
UDDI - Universal Description, Discovery, and Integration. En XML-baseret database over virksomheder, der kan anvendes som en form for "telefonbog" i forbindelse med forretnings-transaktioner.

WSDL - Web Services Description Language.
Et XML-baseret beskrivelsessprog til at beskrive de netværksbaserede ydelser, som en virksomhed kan tilbyde. Sproget er en væsentlig del af UDDI.

SOAP - Simple Object Access Protocol.
En protokol der fortæller, hvordan en HTTP header sammen med en XML skal se ud, for at to programmer kan tale sammen, selv om de kører under hvert sit styresystem. Protokollen fortæller også, hvordan programmerne kan reagere på kommunikationen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere