Truslen bliver reel

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. februar 2002.


De asiatiske mobilproducenter omsætter deres teknologiske forspring i en stribe GPRS-telefoner, der fungerer på eksisterende GSM-net.

Cannes: De asiatisk producerede telefoner ser ikke bare anderledes ud. De lyder også anderledes. På designsiden har de asiatiske mobilproducenter endnu ikke helt skudt sig ind på den europæiske, livsstilsorienterede stil. Telefonerne ligner stadig noget, man skal spille spil på. Men teknologisk er de ved at være de europæisk udviklede overlegne.
Det skyldes, at japanske producenter som NEC og Panasonic allerede har telefoner i drift til 3G, næste generation af mobiltelefoni. Og at de koreanske selskaber leverer til mobilsystemer, som i dag kan overføre op til 128 Kbit/s.
Hertil kommer, at de er gået fra ringetoner, som vi kender dem, til polyfone signaler. Mange af de nye asiatisk producerede mobiltelefoner - også de modeller, der bliver solgt nu til GSM - har en ekstra højttaler til ringesignalet. Dermed opnår de en lyd noget i retning af en lille transistorradio.
Den japanske producent NEC er vel det selskab, der er længst med 3G. Det har opnået en betydelig position ved at levere telefoner til den WAP-parallelle i-mode som sælges under mobilselskabet NTT DoCoMo's varemærke FOMA. NEC lancerede to 3G-telefoner i slutningen af sidste år, og fornylig kom en 2002-model. Den adskiller sig ved bedre at udnytte de større båndbredder ved at rumme videostreamingteknologien
i-motion.
NEC har allerede en GSM-telefon DB7000 ude i Italien med 110 x 120 pixels LCD-farveskærm. NEC har indgået partnerskab med en række selskaber, der laver ringemelodier, display-tapeter, billeder til telefonbogen og animationer. De kan hentes ned i telefonen via internet.
Tredjestørst
NEC er på kort tid blevet en betydelig leverandør af infrastruktur til mobilnet i Europa ved at samarbejde med Siemens. NEC står bag det første 3G-net i vores del af verden på øen Man i den engelske kanal.
- Vi havde intet inden for GSM, og nu er vi den tredjestørste leverandør af infrastruktur efter Ericsson og Nokia. Det giver os et skub at være de eneste med fungerende telefoner i Europa, siger direktør Gary Head fra NEC's Manx-projekt. NEC leverer blandt andet 3G-infrastruktur til Telia i Danmark.
Panasonic er det andet japanske selskab, der har fungerende 3G-telefoner. De benyttede mobilmessen til at lancere to nye GSM-mobiltelefoner med GPRS, også med polyfone ringesignaler. Heraf kan den ene med betegnelsen GB76 benytte fire kanaler, når den sender. Det bringer den maksimale overførselshasitghed op mod 60 Kbit/s.
Video over GPRS
Slagnummeret fra den koreanske producent Samsung er en GPRS-telefon, der ved hjælp af teknologi fra det israelske komprimeringsselskab Emblaze er i stand til at vise streaming video på en forbindelse med mellem 15 og 40 Kbit/s. Den såkaldte SGH-V100 har en MPEC4 dekoder og viser de levende billeder på en 176 x 220 pixel TFT (Thin Film Transistor) LCD-skærm. Lige som de øvrige telefoner har den lydgengivelse i stereo. Den skal efter planen komme på markedet til sommer. Senere følger en Samsung-telefon med kamera, der benytter Emblaze-teknologien til at overføre telefoni og billeder i duplex.

Billedtekst:
Panasonic benyttede mobilmessen til at lancere to nye GSM-mobiltelefoner med GPRS - ligeledes med polyfone ringesignaler. Heraf kan den ene med betegnelsen GB76 benytte fire kanaler, når den sender. Det bringer den maksimale overførselshastighed op mod 60 Kbit/s.

Billedtekst:
Den såkaldte SGH-V100 har en MPEC4 dekoder og viser de levende billeder på en 176 x 220 pixel TFT (Thin Film Transistor) LCD-skærm. Lige som de øvrige telefoner har den stereo-lydgengivelse.

Boks:
Forudbetalt 3G
Det danske billing-selskab Digiquant har udviklet en såkaldt prepaid-løsning til 3G.
Cannes: Det danske billing-selskab Digiquant viser som de første på mobilmessen 3GSM World Congress en såkaldt prepaid-løsning til næste generation af mobilnet, 3G. Prepaid-begrebet blev i Danmark lanceret med taletidskortene. Udfordringen i at overføre dette begreb til 3G ligger i, at det har hurtigere dataforbindelser, og regningssystemet skal stadig beregne kundens forbrug i realtid, og eventuelt lukke forbindelsen, når det indbetalte beløb er brugt.
- På en 3G-forbindelse kan du have flere vinduer åbne på din trådløse enhed og foretage flere transaktioner samtidig. Det kræver, at billing-systemet kan processe og taksere betydelig større volumen af data. I øjeblikket regner branchen med hurtigt at nå op på ti gange så mange data i 3G, men jeg tror, den prognose ligger i underkanten, siger produktmarketing manager Rasmus Holst fra Digiquant.
Roskilde-selskabet slog for nylig den uofficielle verdensrekord i billing ved at klare 5.000 sessioner fra forudbetalte kort i sekundet. jta




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere