Advokat og konsulent i pakkeløsning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. februar 2002.


Et af Danmarks største uafhængige IT-konsulentfirmaer Siticom
Fischer & Lorenz har indledt et strategisk samarbejde med advokatfirmaet vonhaller.

IT-konsulenter og advokater er gået sammen for at kunne rådgive private og offentlige virksomheder i en samlet pakkeløsning. Samarbejdet er det første af sin slags i Danmark, mens det er mere almindeligt i udlandet.
Det er de uafhængige konsulenter inden for IT og telekommunikation Siticom Fischer & Lorenz og advokatfirmaet vonhaller, som netop har indgået en strategisk samarbejdsaftale. De to virksomheder får ikke noget ejerskab i hinanden.
Baggrunden for samarbejdet er, at stadig flere kunder efterlyser en enkel og samlet indgang til specialistviden og ydelser på tværs af de traditionelle faggrænser.
Kender hinanden
Siticom Fischer & Lorenz og vonhaller kender hinanden og har tidligere arbejdet sammen for en række kunder. Sammen har de to virksomheder skrevet et bidrag for et år siden til Det Danske Advokatsamfunds internationale konkurrence om advokatens rolle i fremtidens informationssamfund.
- Det af IT-leverandører uafhængige Siticom har traditionelt en stærk IT-teknisk rådgivning inden for kommunikation, tele, digital forvaltning, portaler og dokumenthåndtering. Dertil kommer, at vi i stigende grad også udfører ledelsesmæssig rådgivning, fortæller administrerende direktør Niels Korsholm og direktør Søren Nielsen.
- Men den juridiske side af IT og tele fylder stadig mere for virksomhederne. Derfor skal vi også have den ekspertise med. Det er et væsentligt ønske hos kunderne, at de kun vil have en indgang til at få løst problemerne.
- Det er ikke noget krav, at virksomhederne skal bruge os som jurister sammen med Siticom-konsulenterne, og omvendt. Men det er et tilbud om, at vi kan ordne hele sagen i en pakkeløsning som eksempelvis en udbudsforretning, siger direktør Jan Trzaskowski, advokatfirmaet vonhaller.

Billedtekst:
Administrerende direktør og partner Niels Korsholm (i midten) og direktør Søren
Nielsen (til højre), IT- og telekonsulentfirmaet Siticom Fischer & Lorenz har indledt et
samarbejde med direktør Jan Trzaskowski (venstre)fra IT-
advokatfirmaet vonhaller.
FOtO: TORBEN KLINT

Boks: Siticom Fischer & Lorenz er det nye navn for Fischer & Lorenz, oprindelig stiftet i Vangede i 1978.
Det uafhængige IT og telecom-konsulentfirma blev i efteråret 2000 købt af det franske konsulentfirma Siticom Group, som i 2000 blev børsnoteret i Paris (Nuveau MarchÈ).
Siticom Group har afdelinger i syv europæiske lande med 400 medarbejdere. Der er 84 danske medarbejdere, heraf 70 konsulenter, hvor 10 er partnere i Siticom Fischer & Lorenz med Niels Korsholm som administrerende direktør og partner.
Han indgår sammen med den danske stifter og partner Allan Fischer-Madsen i den europæiske ledelse af Siticom Group.
www.siticom.com

Boks: Advokatfirmaet vonhaller er stiftet den 1. januar 2001 af blandt andet advokat Martin von Haller Grønbæk.
Advokatfirmaet, der i dag har syv jurister, med blandt andet direktør Peter Lund Meyer, advokatfuldmægtig, LLM, er en advokatvirksomhed med fokus på de juridiske aspekter af ny teknologi, herunder informations- og netværksteknologi samt e-handel.
Specialområder er IT-virksomheder, offentlig kontraktstyring, IT-anskaffelser, webudvikling, ASP mv., e-handel og internetjura.
www.vonhaller.dk>




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere