AV-forhandlere går sammen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. februar 2002.


Rekonstruktion i ComTech sikret efter partnerskab med konkurrent.

ComTech har fået en kapitalindsprøjtning fra medarbejderne og fra AV-firmaet Strøm & Streg AV, så virksomheden nu kan komme videre efter to måneder med betalingsstandsning.
Som forudsætning for fremtidens drift og kapitaltilførslen har ComTech indgået samarbejde med den tidligere konkurrent AV-Center, så ComTech nu bliver en del af den landsdækkende AV-forhandlerkæde.
- Vi har tidligere været konkurrenter, men nu er vi blevet samarbejdspartnere.
- Med samarbejdet får vi en meget bredere kundebase og samtidig overtager vi udlejningen i København, siger Jens-Anker Godtfredsen, der er administrerende direktør i ComTech.
Fejlslagen udvidelse
Det har hele tiden været ComTechs fokusområde at udleje AV-udstyr, og da en fejlslagen udvidelsesplan for forretningssiden i efteråret 2001 voldte ComTech problemer, var en betalingsstandsning uundgåelig.
Kreditorerne, der tilsammen havde et tocifret millionbeløb til gode, er Sony samt Nordania, og ifølge Jens-Anker Godtfredsen er der ingen sure miner hos leverandørerne over den rekonstruktion, ComTech nu har gennemført.
- Kreditorerne har accepteret, at det er den bedste måde at få noget ud af situationen på, og da vi har overtaget det meste af boet, inklusive kundedatabase, det gamle IT-system, navnet, logoet og lagerbeholdningen, har der ikke været nogen belastning for vores kunder i betalingsstandsningsperioden, siger han.
Frivillig aftale
Ifølge ComTech er der tale om en frivillig aftale med AV-Center, og det er udelukkende et navnefællesskab og et markedsføringsfællesskab. Der er således ikke tale om, at AV-Center kommer til at figurere i ComTechs ejerkreds, lyder det fra Godtfredsen.
Til gengæld flytter de tidligere medarbejdere fra ComTechs århuskontor over til AV-Center Århus.
- Med rekonstruktionen har vi minimeret antallet af konkurrenter, fordi vi overtager udlejningen i København. Der har hele tiden været god forretning i udlejning, og det, forventer vi, kommer til at udgøre 70 procent af vores samlede omsætning også i fremtiden, siger Jens-Anker Godtfredsen.

Billedtekst: Jens-Anker Godtfredsen har indgået samarbejde med konkurrenten AV-Center for at stå stærkere på markedet for udlejning af AV-udstyr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere