Fra tanke til faktura

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. februar 2002.


Ministeren havde både løfter og en løftet
pegefinger med til branchen.

Der var en spændt stemning i salen. For langt de fleste deltagere på konferencen IT Agenda 2002 var det første gang, de skulle møde og høre Helger Sander (V) i hans egenskab af minister for videnskab, teknologi og udvikling.
- Desværre har jeg ikke selv fundet på det. Men ordene fra tanke til faktura sammenfatter meget godt, hvad mit arbejde går ud på.
- Videnministeriet skal medvirke til at bygge bro mellem viden/IT og de daglige brugere. Ny viden skal omdannes til produkter.
Løftet pegefinger
Helge Sander gav deltagerne en gennemgang af hovedtrækkene i VK-regeringens videns- og IT-strategi for Danmark.
Men han startede dog med en løftet pegefinger:
- IT er ikke en mirakelkur, der i sig selv kan skabe den nødvendige vækst, men et redskab. Vi må ikke lade os forføre af teknologiens fabelagtige muligheder.
- I stedet skal vi se på de muligheder, som IT skaber i dagligdagen. Det kan der også tjenes penge på.
Videnministeren pegede på den offentlige indkøbsportal, som et eksempel på, hvad han mener, når han siger, at regeringens IT-politik ikke skal være ideologisk, men funderet i dagligdagens arbejde. IT skal undersøtte væksten i Danmark.
Fokuseret og nøgtern
- Derfor er der behov for en mere fokuseret og nøgtern IT-politik, der fokuserer på, hvordan IT skaber værdi i samfundet. Digital forvaltning, forskning og en regional indsats er de tre områder, der skal bære IT-politikken, sagde ministeren for videnskab, teknologi og udvikling.
De største og afgørende skridt mod egentlig digital forvaltning, herunder den digitale signatur, skal tages i år. Derfor skal de nødvendige lovforslag være klar, når folketings-året 2002/2003 starter den 1. oktober.
- Det er min ambition at skabe et klima, hvor flere nye virksomheder springer ud af forskningsmiljøerne. Det skal ske ved at styrke forskningen på områder, hvor der er et kommercielt potentiale.
Værktøj eksisterer
Helge Sander pegede også på andre allerede eksisterende værktøjer, som kan bruges i det arbejde.
Konkret pegede han på ordningerne med erhvervs-phd.-er og erhvervsinnovatører.
- IT-branchens succes i Østdanmark skal overføres til Vestdanmark, derfor er en regional indsats afgørende. De 11 godkendte serviceinstitutter er vigtige brobryggere, både når det gælder kobling mellem viden og produkter samt den regionale indsats.

Billedtekst: Minister for videnskab, teknologi og udvikling Helge Sander løftede pegefingeren:
- IT er ikke en mirakelkur, der i sig selv kan skabe den nødvendige vækst, men et redskab. Vi må ikke lade os forføre af teknologiens fabelagtige muligheder.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere