Og vinderen er...

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. februar 2002.


Billedtekst: De glade vindere af årets e-handelspris: LanguageWire, E-billet, E-boks, Skagenfood og Mærsk Sealand samlet sammen med dommerkomiteen i forgrunden, der bestod af folketingsmedlem Morten Helveg Petersen, Handelskammerets administrerende direktør, Lars Krobæk, og sekretariatschef, Christina Antorini, fra Forbrugerinformation.
Foto: Torben Klint

ANERKENDELSE. Foran godt 350 entusiastiske branchefolk var det Mærsk Sealand, E-billet og Skagenfood, der løb med førstepladserne, da e-handelsprisen 2002 blev uddelt.

Sejr: Har man brug for containertransport til søs, teaterbilletter eller friske fisk, er man som e-handlende rigtig godt stillet. Det blev klart, da Mærsk Sealand, E-billet og Skagenfood onsdag eftermiddag løb med e-handelsprisen 2002 foran 171 konkurrerende e-handelssteder. Det er tredje år at e-handelsprisen bliver uddelt, og godt 350 mennesker var samlet på Restaurant ABC på Frederiksberg til ceremonien.
Bedste business to business
E-handelsprisen blev uddelt i kategorierne B2B, B2C og Innovator. I kategorien bedste B2B-løsning var det Mærsk Sealand, der trak det længste strå og modtog førsteprisen foran Hydra Texaco og Danisco, der fik henholdsvis anden og tredjepladsen. Handelskammerets administrerende direktør og medlem af dommerkomiteen, Lars Krobæk, uddelte prisen og begrundede valget med, at Mærsks e-handel både belønner kunden og sparer penge for rederiet.
- Det er utroligt motiverende at modtage denne pris efter at have fulgt vores site gennem de sidste to år, hvor det har forvandlet sig fra en online-brochure til en B2B-løsning, sagde Steen E. Larsen chef for webudvikling hos Mærsk Sealand i sin takketale.
Web-stedet E-billet snuppede førsteprisen i B2C-kategorien foran et felt præget af gamle e-handels-kendinge. Andenpladsen gik til Lego, og Interflora snuppede tredjepladsen. Dommerkomiteens Christina Antorini, sekretariatschef fra Forbrugerinformationen uddelte prisen med begrundelsen, at siden stod for en genial udnyttelse af nettets muligheder.
Det er helt vildt
Størst var glæden nok hos Skagenfood, hvor salg og økonomichef Betina Kühn modtog førsteprisen for bedste e-handels innovator med et begejstret: DET ER HELT VILDT!
Skagenfood, der leverer frisk fisk til hele landet modtog prisen af folketingsmedlem Morten Helveg Petersen med begrundelsen, at Skagenfoods e-handel er til stor nytte for dem, der ikke bor tæt ved havet. Skagenfood vandt prisen foran Telmore, der tog andenpladsen for deres taletid på nettet-koncept. Fysioterapi-siden Fysio2 snuppede tredjepladsen.
Vinderne blev hædret med den ti kilo tunge Frithioff Johansen skulptur, som traditionen tro også blev uddelt i år.
Der var også priser til de lidt mere skæve websteder, der ikke helt kunne falde ind i de tre første kategorier. Her blev LanguageWire og E-boks hver premieret med bannerannoncer hos Jubii til en værdi af 60.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere