Stadig lang vej til en fusion

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. februar 2002.


EU-Kommissionens godkendelse er en
milepæl. Men der er stadig mange at
passere, før HP og Compaq lægges
sammen.

Hewlett-Packard (HP) og Compaq har nu fået EU-Kommissionens godkendelse til at gennemføre den planlagte fusion af de to virksomheder. Men der mangler stadig en godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder, et o.k. fra aktionærerne i begge selskaber og endelig den afgørende integration af selskabernes produkter og organisationer, før fusionen er en realitet.
EU-Kommissionens godkendelse kom efter en måned lang officiel granskning af de konsekvenser, som fusionen vil få på det europæiske marked. Komissionen konkluderer, at det nye HP efter fusionen ikke vil være i stand til at øge priserne eller skabe problemer med udbud og innovation på IT-markedet i Europa.
De canadiske forbundsmyndigheder har også sagt god for fusionen. Men den vigtigste myndighedsgodkendelse mangler stadig fra den amerikanske konkurrencestyrelse, der ventes at godkende fusionen efter visse ændringer.
Førstepladser
Målt på markedsandele fra år 2000 vil det fusionerede selskab blive nummer et på verdensmarkedet, når det gælder storage og standard NT-servere. Det nye HP vil få anden pladsen, når det gælder Unix- servere og nummer tre på markedet for IT-service.
Helt overraskende har problemerne med fusionen i første omgang vist sig at komme fra ejerne af HP. Finansmarkederne var ganske vist allerede fra præsentationen den 4. september 2001 skeptiske over for handlen, hvor HP køber Compaq for 172 milliarder kroner, opnår besparelser i omkosningerne på 21,5 milliarder kroner og skærer 15.000 ansatte på lønningslisten.
Familieproblemer
Men i starten af november stod det klart, at Walter Hewlett, søn af den ene af HP's stiftere, medlem af bestyrelsen og ejer af fem procent af HP, ville gå imod handlen i den afgørende afstemning blandt aktionærerne. Det har også skabt usikkerhed blandt Packard-familien, der ejer 12,5 procent af aktierne.
Topcheferene Carly Fiorina og Michael Cappellas i henholdsvis HP og Compaq skal nu bruge myndighedsgodkendelserne til sammen med deres oprindelige plan at overbevise aktionærene i begge selskaber, men især i HP til at stemme ja ved de afstemninger, der endnu ikke er sat dato på. Lykkes det, venter den sidste afgørende milepæl - integrationen af Compaq i HP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere