PeopleSoft vil erobre Danmark i moduler

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. februar 2002.


Billedtekst: PeopleSofts direktør i Norden, Niels Molzen har haft lignende job for to af de nærmeste konkurrenter Siebel og SAP. Foto: Torben Klint

Applikationer til personaleadministration skal være murbrækker i den halsbrækkende
konkurrence på
markedet for forretningssystemer.

Danmark skal erobres i moduler. Enkeltstående applikationer skal indfri løfterne om afkast af investeringen, så kunderne vender tilbage efter mere.
Sådan lyder strategien for den amerikanske softwarekoncern PeopleSofts indtog i Danmark. Indsatsen har hidtil været styret fra Stockholm, men nu skal fem mand i København koncentrere sig om at sælge forretningsapplikationer til det danske marked.
Niels Molzen har siden 3. november stået i spidsen for PeopleSofts nordiske aktiviteter. Han har et ganske unikt indtryk af markedet for forretningsapplikationer i Norden.
Unikt indtryk
Inden han tog fat på arbejdet for PeopleSoft, har han i henholdsvis en kortere og længere periode været nordisk chef for to af de nærmeste konkurrenter Siebel og SAP. Og selv om markedet for forretningsapplikationer har ligget underdrejet siden de store investeringer op til år 2000, så ser Niels Molzen store muligheder:
- Målet er den elektroniske værdikæde, hvor forretningsprocesserne er så automatiserede som muligt. På det danske marked er status for den elektroniske værdikæde meget forskellig fra branche til branche, fortæller han.
Det er denne forskellighed i automatiseringsgraden af erhvervslivets forretningsprocesser, som PeopleSoft kan udnytte som afsæt for salget af moduler. Selskabet leverer applikationer inden for de traditionelle discipliner i automatisering af forretningsprocesser - økonomi, logistik, personaleadministration (human ressource) og kunderelationer (customer relationship management).
Web-arkitektur
I efteråret sluttede PeopleSoft en gennemgribende overhaling, der flyttede det teknologiske fokus fra traditionel client/server-arkitektur til en ren internetarkitektur, så alle applikationer er browser- og portalbaserede. På det nordiske marked er det især applikationer til personaleadministration (HR), som Niels Molzen vil bruge som murbrækker.
- Modul-modellen har allerede givet resultater. På HR-området har vi typisk kunnet erstattet Lotus Notes-applikationer. Ligesom vi har solgt e-procurement (elektronisk indkøb, red.) til koncerner med hele ERP-systemet på plads, fortæller Niels Molzen.
Applikationer til administration af kunderelationer eller CRM er det største hit inden for automatisering af forretningsprocesser lige nu. Her ser han kun tre seriøse leverandører på markedet. Siebel, SAP og PeopleSoft.
Status for CRM
- Status på markedet for CRM lige nu er, at PeopleSoft har flest funktioner. Siebel har den bedste teknologi. SAP har den største installerede base at bygge på, siger Nielsen Molzen.
- I øjeblikket er der også meget fokus på de store leverandørers satsning på at sælge forretningsapplikationer til de mindre og mellemstore virksomheder. Jeg tror, man skal passe alvorligt på ikke at undervurdere den fleksibilitet, som de mindre leverandører som Navision har, siger Nils Molzen.
Han skynder sig dog at understrege, at netop PeopleSofts satsning på applikationer i moduler baseret på webteknologi skaber den samme fleksibilitet. Men PeopleSoft satser ikke på de mindre virksomheder i Danmark lige nu.
Succeskriterier
- I dag har vi to håndfulde kunder blandt de 500 største nordiske virksomheder og offentlige organisationer. Vores succeskriterium er en fordobling i antallet af disse store prestigefyldte kunder i løbet af et år, siger han og fortsætter:
- Det er ikke fordi, vi ikke interesserer os for små virksomheder. Det er bare den måde, vi kan få den bedste forretning, med de ressourcer vi har i dag.
På det amerikanske marked er PeopleSoft allerede godt i gang med at sælge forretningsapplikationer til de mindre virksomheder. Selskabet har knap 8.500 ansatte der i år 2001 tjente 1,6 milliarder kroner ud af en omsætning på 17,4 milliarder kroner - en stigning på 19 procent i omsætningen.

Boks: Entreprenøren bygger igen
Niels Molzen har ry for at være entreprenør-typen. Han blev stærkstrømsingeniør i 1975.
I 1976 fik han job som programmør hos SimCorp. Her var han med til at sætte i gang og bygge op, indtil han 16 år senere forlod virksomheden som partner og direktør.
Efter fire år hos SAP blev Niels Molzen chef for opbygningen af de nordiske aktiviteter. Tre år senere slog den "indre entreprenør" igennem.
Men det nye job som direktør for Siebels aktiviteter i Norden blev kortvarig. Fra september 1999 til april 2001, inden nedskæringer hos Siebel også endte med en fyreseddel til ham selv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere