Fra helte til forsyning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. februar 2002.


IT-branchens feterede topfolk må finde sig i en ny rolle, når verdens økonomiske og politiske ledere mødes til årets topmøde.

Alt er forandret når mere end 2.700 ledere fra erhverv, politik og kultur i disse dage sætter hinanden stævne til det årlige verdensøkonomiske topmøde kaldet World Economic Forum. Stedet, ånden og heltene er nye.
Den schweiziske ski-idyl Davos har siden 1970 været skueplads for diskussioner, receptioner og samvær for en stadig støre gruppe af de mennesker, der bogstavelig talt leder verden. Men i år har beslutningstagerne valgt at demonstrere deres foragt for terrorisme ved at holde topmødet i New York.
Frem til starten af 1990'erne foregik de årlige møder i ro og uden den store offentlige bevågenhed. Men med øget verdenshandel, globalisering og især internettet og tilhørende teknologi på erhvervslivets og samfundets dagsorden blev der stadig større trængsel af pressefolk og iagttagere i Davos de fire dage i slutningen af januar og starten af februar, hvor mødet finder sted.
IT satte dagsordenen
For bare et par år siden lyttede verdens ledere opmærksomt til IT-branchens ikoner som Bill Gates, Cisco-chefen John Chambers og Amazon-stifteren Jeff Bezos, når de førte an i diskussioner om de store perspektiver i teknologien. Nu skal IT-branchens ledere i stedet overbevise kollegerne om, at de kan sikre forsyningen af den teknologi som erhvervslivet er blevet helt afhængig af for at skabe verdenshandel og vækst.
IT optræder ganske vist på dagsordenen for årets World Economic Forum. Men diskussionen handler om den digitale kløft mellem den rige verden, der hvor 88 procent af verdens internetbrugere findes, men kun 15 procent af verdens befolkning.
IT-branchens ledere behøver dog ikke stikke hovedet i busken, selvom de kommer til at afgive helterollerne og selv må trække i arbejdstøjet. For en lang række af branchens virksomheder startede i bedre tider aktiviteter for at gøre noget ved den sociale slagside i den teknologidrevne vækst.
Bill og Melinda
Microsofts stifter Bill Gates er sammen med sin hustru Melinda Gates verdens største private donorer. The Bill & Melinda Gates Foundation har aktiver for i omegnen af 205 milliarder kroner.
Pengene bliver især brugt til sygdomsbekæmpelse og uddannelse. Mens virksomheder som Cisco og Hewlett-Packard ligesom flere andre IT-virksomheder direkte investerer i teknologiske udviklingsprojekter i verdens fattige lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere