Duo skal lede Unisys i Danmark

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. februar 2002.


Jørgen Andreassen kommer fra Unisys. Helle Vibæk Lund er hentet hos HP.

Unisys Danmark skal fremover ledes af duoen Jørgen Andreassen og Helle Vibæk Lund. Dermed er organisationen igen på plads, efter Unisys' mangeårige danske Country Manager Hans Iakob Estrup forlod selskabet efter en nordisk reorganisering ved årsskiftet.
Som en reaktion på markedsforholdene efter halvandet års krise i IT-branchen og begivenhederne den 11. september, fyrede Unisys i efteråret 3.000 ansatte og sendte yderligere knapt 1.000 på tidlig pension.
I Danmark måtte selskabet sige farvel til 12 ansatte og samtidig indgå i en nordisk samling.
Reorganiseringen betyder, at Unisys opererer som en nordisk løsningsleverandør med 500 ansatte for kunderne, men som forskellige lande-selskaber overfor myndighederne i de enkelte lande.
Strukturen er valgt, fordi en række af Unisys' store kunder i finans- og transportsektoren er nordiske og allerede opererer på tværs af grænserne.
Fra Hewlett-Packard
Jørgen Andreassen bliver administrerende direktør og kommer til at lede det daglige arbejde sammen med Helle Vibæk Lund.
Hun er hentet hos Hewlett-Packard (HP) og bliver ansvarlig for Unisys' service-aktiviteter.
Jørgen Andreassen forventer, at det eksisterende samarbejde mellem kunderne og Unisys kan være med til at styrke service-aktiviteterne yderligere. Selvom han må medgive, at markedet for IT-service i Danmark byder på en række hårde konkurrenter som CSC, Mærsk Data og IBM.
Slog forventningerne
Trods omsætningstilbagegang i 2001, så har Unisys for 16. kvartal i streg leveret overskud. Overskud over aktieanalytikernes forventninger.
- Jeg kan ikke sige mere konkret om tallene, hverken i Danmark eller Unisys som helhed, da bøgerne jo knapt nok er lukket endnu. Men vi har store forhåbninger til 2002, siger Jørgen Andreassen.

Billedtekst: Unisys nye administrerende direktør Jørgen Andreassen måtte posere alene for fotografen. Den anden halvdel af den
operationelle ledelses-duo Helle Vibæk Lund var
fraværende, da Computerworld besøgte Unisys.
Foto: Torben Klint

Boks: Strategisk Unisys-hardware
Unisys leverer IT-løsninger til virksomheder inden for finans, transport, tele, medier og den offentlige sektor. Derudover er serveren ES 7000 en anden af de aktiviteter, som Jørgen Andreassen venter skal være med til at gøre 2002 betydeligt bedre end 2001.
I 1998 opgav Unisys produktionen af pc'er og små servere. Tilbage af selskabets oprindelige hardwareaktiviteter er kun mainframe og store servere. ES 7000 er netop en stor server tænkt til kunder, der ønsker at konsolidere helt op til 30 servere med en enkelt processor på Èn maskine. jh




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere