Det vil jeg se

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. januar 2002.


Konvergerende systemer og hurtige modeller
- På mit område sker mange af de interessante ting inden for systemer, som sammensmelter virksomhedernes cad-udviklingssystemer med deres produktions- og forretningssystemer. Derfor vil jeg benytte Teknik & Data til at skaffe mig et overblik over, hvor langt denne type såkaldte PLM-systemer (Product Life Management) er kommet lige nu, siger rådgivende ingeniør Bo B. Bøgh fra Origo Engineering.
Et andet område, som interesserer produktionsvirksomhederne i øjeblikket, er de nye muligheder for hurtigt at fremstille fysiske prototyper eller udviklingsmodeller direkte fra 3D-modellen i udviklingsprogrammet.
- Der er et stort behov for at få produkterne stadig hurtigere frem. På det seneste har vi set forskelligt udstyr, der kan fremstille modeller af prototyper i plast eller papir. Det betyder, at virksomhederne slipper for at vente på, at støbeformene bliver færdige og at prototyperne er blevet fræset, fortæller han. jta

Integration og deling af dokumenter
- Integration er et nøgleord for udviklingen inden for brugen af IT i byggebranchen. Derfor er det interessant, at IAI (International Alliance for Integration) har en stand på Teknik & Data. Der vil man formodentlig kunne få et billede af, hvor langt man er med til at skabe konvergens mellem cad- og 3D-programmer med design- og analyse-systemer, siger professor Rob Howard fra DTU's afdeling for grafik kommunikation.
IAI-projektet handler om at brugere i forskellige firmaer kan deles om design- og 3D-applikationer, men der vil også være mindre ambitiøse integrationsløsninger på messen.
- Der vil blive vist løsninger, der gør det muligt for de deltagende byggefirmaer at deles om dokumenter, der beskriver et projekt via internet. De firmaer, der ikke har øje for denne udvikling, risikerer at komme bagud i forhold til konkurrenter, der er klædt bedre på teknologisk, siger professoren.

Overvågning og digitale kort
- De mest spændende initiativer på de områder, vi følger, drejer sig om at kombinere geografiske informations systemer (GIS) som positioneringssystemet GPS med de nye muligheder for at overføre data på mobilnettene. Virksomhederne ønsker at forfine deres overvågning og sikring af såvel personer som maskiner og køretøjer. Det bliver interessant at se, hvad der bliver præsenteret på messen på dette område, siger produktchef Peter Rald fra Kraks forlag.
De sidste par år har der været talt om at udnytte de oplysninger, mobilnettet har om, hvilke sendemaster brugernes mobiltelefoner er i forbindelse med, til at stedbestemme med. Men mere integrerede løsninger af denne type ligger efter Peter Ralds opfattelse et par år inde i fremtiden.
Det andet interessante område - set fra Kraks forlag - er udviiklingen inden for digitale kort.
- Der arbejdes i øjeblikket ihærdigt på at forbedre svartider, detaljeringsgrad og mulighederne for stadig opdatering af kort-informationerne, fortæller han.

Geografien ind i administrationssystemerne
- Når det gælder brugen af geografisk information forventer jeg nu at se et gennembrud i integrationen med administrative systemer. Vi kommer til at se for eksempel en socialrådgiver i en kommune eller en medarbejder i et forsikringsselskab benytte tjenester, der integrerer geodata fra eksterne servere i et relevant sagsforløb - uden at det kræver specialviden på området. Nu er de grundlæggende teknologier til rådighed, derfor bliver det interessant på Teknik & Data at se, hvad udviklingshusene kan præsenterer af integrerede projekter, der er lavet i samarbejde med brugerne, siger Ulla Skjelbo fra Kort & Matrikelstyrelsen.
Hidtil har hverken IT-strategierne i private virksomheder eller i planerne for digital forvaltning i det offentlige haft tradition for at integrere geodata, men det vil ifølge Ulla Skjelbo ændre sig de næste par år. Jta
>




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere