Hjemmebiograf med projektoren

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. januar 2002.


Der er nu ved at komme projektorer specielt til hjemmemarkedet, der håndterer video, spillekonsoller, digitalbilleder og så data, hvis nogen vil øve sig i hjemme-PowerPoint. Men det vigtige er video.

I kølvandet af den eksplosive salg af DVD til hjemmebrug, hvor dvd-film som Blinkende Lygter sælger mere end 80.000 eksemplarer på to uger, er der kommet forøget interesse for at kunne opbygge hjemmebiografer.
Sidst er Sony gået på markedet med en speciel projektor-model, der er er rettet mod at kunne bruges i et privat hjem. Det er ikke ting, som projektorens PowerPoint-formåen, der er i fokus, men i stedet faktorer som videokvalitet, brugervenlighed, samt lavt støjniveau og design.
Bruges en bare lidt ældre dataprojektor til at vise video, vil støjniveauet være generende for de fleste under filmens mere stille passager.
Dertil kræves, at en projektor til hjemmebrug intelligent kan håndtere 16:9 widescreen billedformat, sådan at filmoplevelsen bliver bedst mulig.
Markedet for hjemmebiografer har hidtil mest bestået af de helt hårdkogte filmfanatikere, som har indrettet biografsale med loftsmonteret trerørs-projektor og surround-anlæg.
Der er ifølge Sony, ved at opstå en ny kundegruppe, der gerne vil se dvd med filmoplevelse og spille PlayStation i stort format, men samtidigt ikke vil indrette stationære hjemmebiografer.
Pia Stålkjær, Business Team Manager Display Sony Danmark siger:
Et samlingspunkt
- Det er ikke en erstatning for et tv. Det er en enhed, som bruges til specielle begivenheder i hjemmet, og som fylder minimalt i forhold til et projektions-tv. Hun fortsætter:
Der er læser til MemoryStick i projektoren, sådan at man kan vise lysbilledshow af billeder taget med et digitalkamera i en større forsamling. Og det er stadigvæk en dataprojektor, som i øvrigt også kan bruges til spillekonsoller.
Enheden er udstyret med flere optiske justeringer, end normalt for dataprojektorer, således at projektoren kan "skævt" i forhold til lærred eller væggen, hvilket er praktisk, når dagligstuen skal omdannes til biograf.
Sony Danmark har truffet forhandleraftale med Expert-kæden omkring salg af enheden, idet Sony ønsker en bred forhanderprofil.

Billedtekst: Pia Stålkjær fra Sony Danmark med en Sony Cineza VPL-HS1 projektor.
Hun siger:
- Vi gik ind på markedet for privatprojektorer for et par måneder siden, men vi forventer, at muligheden for at kunne samle folk omkring storskærmen vil betyde en vækst i denne nye produktkategori.

Billedtekst: Sony Cineza VPL-HS1 giver mulighed for at danne et billede på op til tre meter i bredden. Der er fuld understøttelse af alle videoformater, mens data kan vises med op til 800 x 600 billedpunkter. Prisen er 25.900 kroner inklusiv moms og et 60 tommers lærred. Pæren i projektoren holder omkring 2.000 timer, hvilket svarer til en film om dagen i tre-fire år og koster omkring 2.000 kroner at erstatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere