Hjemme-net baner vej for trådløst LAN

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. januar 2002.


Billedtekst: 3Com har netop lanceret et opkoblingspunkt, Access Point 6000, (billedet), som tildeler brugeren en særlig nøgle med
128-bit kryptering efter indtastning
af navn og password.

Erhvervslivet har kabling, derfor bliver det private, der først kobler sig på nettet via 802.11b-teknologien, mener 3Com.

Interessen for trådløs opkobling til nettet er stor, men endnu tøver mange med at vælge denne teknologi.
I denne situation bliver det trådløse net i hjemmene, der kommer til at trække overgangen til denne teknologi, mener netværksproducenten 3Com.
- Teknologien til trådløse lokalnet, der bygger på 802.11b-standarden, overfører data med op til 11 Mbit/s, og det er efterhånden for lidt i en del firmaer. Desuden har virksomhederne kabling i forvejen. Derfor er trådløse lokalnet mere egnet til hjemmet, siger forretningsudviklingschef James Walker fra 3Com.
Desuden bidrager de prisfald, der har været på 802.11b-teknologi, til at bringe den inden for privatbrugernes rækkevidde.
- Interessen for trådløse lokalnet er vokset i takt med, at priserne på udstyret er blevet halveret de sidste seks måneder, dels på grund af at teknologien nu leveres i langt større mængder end før, og dels fordi konkurrencen på området er skærpet, vurderer James Walker.
Indtil for nylig var 3Com stort set udelukkende leverandør af switche, hubber og netkort, men efter en omstrukturering sidste år er selskabet gået ind i trådløse teknologier som trådløse lokalnet og Bluetooth.
Sikkerhed afgørende
Når det gælder trådløse lokalnet er sikkerhedsproblematikken afgørende.
Brugerne ønsker at forebygge, at tilfældige fremmede, der befinder sig i området, kobler sig trådløst på nettet.
3Com har netop lanceret et opkoblingspunkt (Access Point 6000), som tildeler brugeren en særlig nøgle med 128-bit kryptering efter indtastning af navn og password. Der bliver genereret en ny nøgle ved hver opkobling. Denne såkaldte Dynamic Security Link-teknologi er udviklet af 3Com, som forsøger at få den gjort til standard på området. I løbet af et par måneder kommer 3Com med en alternativ udgave af opkoblingspunktet (Access
Point 8000), der understøtter brug af flere radiosendere, så brugerne kan bevæge sig rundt i et større område uden at
miste forbindelsen.
Ud over lokalnet-udstyret har 3Com netop lanceret en såkaldt Wireless LAN Building-to-Building Bridge, der kan erstatte kabelforbindelser mellem bygninger ved at etablere en trådløs punkt til punkt-forbindelse i en afstand på op til fire kilometer. Der vil kunne overføres op til 11 Mbit/s, men kapaciteten vil falde med omkring 5 Mbit/s, jo nærmere man kommer på at etablere en forbindelse i maksimumafstanden.
Foruden 3Com har også Siemens for nylig lanceret udstyr til trådløse lokalnet i hjemmet.
Dette udstyr har fået betegnelsen Gigaset H48data, og kan benyttes af otte enheder samtidig. Dette system er udviklet til at arbejde sammen med et eksisterende trådløst DECT-telefonsystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere