Diplom fra Berkeley på Vesterbrogade

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. januar 2002.


Ny diplomuddannelse
henter Berkeley-professor til Danmark for at undervise i strategi. Det kunne de fleste IT-virksomheder godt bruge noget undervisning i, mener initiativtageren til
uddannelsen.

Der blæser internationale uddannelsesvinde gennem København. Med en kraftindsats er det lykkedes Dan
Høyer, til daglig ansat hos IT-virksomheden Aston Group og næstformand i visionsnetværket AVT (Association of Visionary Thoughts), at stable en mini-strategiuddannelse på benene. Det er sket i samarbejde med den estimerede Haas School of Business under Berkeley-universitetet i San Francisco.
- Det er en unik uddannelse i Danmark, og man kan ikke tage den andre steder. Uddannelsen handler om at udvikle en strategi og om, hvordan man efterfølgende bruger den i dagligdagen. Det er nemlig her, de fleste fejler, siger ophavsmanden Dan
Høyer fra AVT's herskabslejlighed på Vesterbrogade, hvor undervisningen er planlagt til at finde sted.
Ideen med at transportere en professor fra et anerkendt amerikansk universitet til Danmark for at undervise danske erhvervsfolk opstod, da Dan Høyer selv gik på University of California sidste år.
- Det er dyrt og tidskrævende, når du skal rejse for eksempel til Californien for at tage et kursus. Det koster flybilletter, hotelophold og først og fremmest utroligt meget tid. Når vi kan holde det her, kan vi nøjes med at fragte underviseren over fra USA. Undervisningen og diplomet er det samme, uanset om det foregår her eller i USA, siger Dan Høyer.
De unge ledere
Professor Paul Tiffany er underviser og faglig ansvarlig for diplomuddannelsen. Han har en MBA fra Harvard University og en ph.d. fra University of California, Berkeley, og har modtaget en række priser for sit arbejde, blandt andet Anvil Award 1985.
Undervisningen strækker sig over tre dage med efterfølgende hjemmearbejde. To dages koncentreret undervisning, mens den sidste dag er afsat til den individuelle hjemmeopgave.
- Vi regner med 25 deltagere. Når vi har fået alle tilmeldingerne ind og ved, hvem der kommer fra hvilke virksomheder, sammensætter Berkeley-folkene et undervisningsprogram, der rammer så tæt på deltagernes profil som muligt, fortæller Dan Høyer.
Uddannelsen henvender sig primært til folk, der arbejder med strategi i store virksomheder, men også ledere i gazelle-virksomheder og især IT-branchens unge ledere, der arbejder med strategi - eller burde gøre det - er oplagte deltagere, mener Dan
Høyer.
Han er begejstret for, at den amerikanske diplomuddannelse på dansk grund nu er en realitet.
- Det meste af min fritid er brugt på at arbejde med det her og tale med universitetsfolkene i Berkeley. Det har været meget positivt, de er utroligt professionelle. De synes faktisk så godt om ideen, at vi planlægger at holde kurser af denne type en gang om året og ikke nødvendigvis kun i Danmark. Berkeley har nemlig heller ikke selv et så målrettet strategi-kursus som det, vi har lavet her, fortæller han.
Slunken værktøjskasse
Diplomuddannelsen afsluttes med en individuel opgave, hvor deltagerne skal arbejde med de metoder, de har lært i relation til de strategiske udfordringer, de har i deres egen virksomhed.
Deltagerne har efterfølgende 11 dage til at arbejde videre med opgaven, der bliver kommenteret og evalueret skriftligt af det amerikanske universitet.
- Jeg tror, at mange vil være interesseret. IT-branchen har for eksempel masser af autodidakte ledere, og deres strategiske værkstøjskasse er ofte slunken. Men alle ledere vil have glæde af denne uddannelse. Mange tror, at store virksomheder arbejder meget med strategi, men sandheden er, at det gør mange ikke i praksis, siger Dan Høyer.
Han mener også, at University of California-seglet, der pryder diplomet, er et signal om kvalitet, der vil sikre hans diplomuddannelse en plads blandt de anerkendte kursusudbydere.

Billedtekst: Dan Høyer, som er ansat i Aston Group og næstformand for AVT (Association of Visionay Thoughts), er arkitekten bag en ny Berkeley-diplomuddannelse i strategi. Han mener, at det er et scoop, at få så dygtige undervisere til landet, som den University of California-professor, der tropper op i København til maj, for at tage danske erhvervsledere under kyndig behandling. Foto: Torben Klint

Boks: Berkeley i København
Competitive Strategies in a Global Environment, CSGE Program, er navnet på den diplomuddannelse i strategi, der lanceres af visionsnetværket AVT 14. maj i Købehavn. Det er en diplomuddannelse under University of California, Berkeley's Haas School of Business, San Francisco, USA. Undervisningen foregår på engelsk med den amerikanske Berkeley-professor Paul Tiffany, og strækker sig fra kl. 8.30 - 17.00 i tre dage. Der er fuld forplejning, og kursusmaterialer for de 28.900 kroner eksklusiv moms deltagelsen koster. AVT-medlemmer får det 1.000 kroner billigere. Tilmelding til diplomuddannelsen skal ske inden 1. marts på www.avt-people.com, og der er plads til cirka 25 deltagere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere