Mobilen overvåger IT-udstyr

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. januar 2002.


Billedtekst: Det nye realtids SMS-
alarmeringssystem sender
mobilbeskederne direkte ud
på nettet, og det medfører,
at de stort set leveres inden
for 15 sekunder.

Mange vil gerne overvåge
IT-systemerne via SMS'er på mobiltelefoner, men hidtil har tekstbeskederne ofte været forsinkede. Nu findes der løsninger også for dem, der ikke ønsker at blive
koblet direkte på mobilselskabets SMS-center.

Skulle en af de omkring 25 servere, der er i brug hos Junckers Industrier, sætte ud, får netværksadministratoren besked på sin mobiltelefon i løbet af sekunder.
Junckers Industrier optager fire hektar industriareal i Køge. Derfor er det af stor betydning for IT-afdelingen, at den kan fjernovervåge udstyret også fra mobile enheder, men indtil for nylig har det været et problem, at leveringen af SMS-beskederne med fejlmeddelelser med videre ikke har været helt pålidelige.
- De sidste tre år har vi haft en IP-monitor til at overvåge vores LAN og WAN samt vore servere. Dette system sendte besked via e-postsystemet og via SMS til netværksadministratorernes mobiltelefoner. Ulempen har været, at der har været eksempler på, at en SMS-besked har været 72 timer undervejs, fortæller netværksadministrator Teddy Brask-Andersen fra
Junckers Industrier.
Det nye realtids SMS-alarmeringssystem blev installeret for omkring to måneder siden: I praksis er der sat et GSM-modem på størrelse med en mobiltelefon direkte i overvågningsserverens com-port. Dermed sendes mobilbeskederne direkte ud på nettet, hvilket medfører, at de stort set leveres inden for 15 sekunder.
Ifølge Teddy Brask-Andersen har det kostet Junckers under 10.000 kroner at opgradere overvågningssystemet til realtid, og projektet blev gennemført på fjorten dage.
Alternativ SMS-afsendelse
Løsningen er udviklet af telekommunikationsvirksomheden Zonith, og den er Java-baseret. Systemet kan også modtage SMS'er. Det betyder, at systemet også kan benyttes til simpel styring af fjerntliggende installationer.
Ved afsendelse af SMS'er via GSM-modem undgås den forsinkelse, der normalt forekommer, når man sender tekstbeskeder via internet, ved at foretage et dataopkald på mobilnettet. Dermed er denne løsning et alternativ til etablering af en direkte forbindelse til en mobiloperatørs SMS-center. Den er dog udelukkende velegnet, når der skal udveksles et forholdsvis begrænset antal tekstbeskeder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere