Scor kassen på dine it-fejl

Har du glemt at bruge antivirus og fået computeren inficeret? Eller har den østeuropæiske it-mafia bøffet dine dankortoplysninger? Nu kan du vinde præmier ved at fortælle om dine uheldige pc-oplevelser.

I denne uge sparker Videnskabsministeriet og en række danske virksomheden kampagnen Netsikker nu! i gang.

Som det fremgår af titlen, handler det om at blive bedre til at færdes på nettet, så vi ikke falder i alt for mange fælder og får computeren inficeret med virus eller vores dankortoplysninger stjålet.

For at sætte fokus på vores it-fejl har Netsikker nu! lanceret en konkurrence, hvor det er muligt at skrive om uheldige oplevelser med nettet.

De bedste - eller måske nærmere værste - historier deltager i konkurrencen om præmier for over 50.000 kroner. Der er massevis af antivirusprogrammer fra Kaspersky på højkant samt blandt andet en Xbox 360 og flere versioner af Windows Vista Ultimate.

Hackere stjal kodeord

Allerede nu har danskere med skræmmende it-historier lagt dem ind på konkurrencewebsiden. Her skriver Allan Nielsen blandt andet, om dengang hackere stjal hans kodeord til både Windows Live Messenger og Hotmail:

- Jeg var ret desperat med hensyn til at få min gamle e-mail tilbage, da jeg har haft den (e-mailkontoen, red.) i mange år, og der ligger mange hundrede gamle e-mail, kvitteringer på internetkøb og lignende i indbakken. Desværre viste det sig umuligt at få fat i support hos MSN/Hotmail, så den e-mailkonto var tabt for altid.

Allan Nielsen havde fået stjålet sine brugeroplysninger fra en webside med debatforum, som var blevet hacket. Problemet var, at han havde brugt samme e-mailoplysninger samt kode til debatforummet som til Messenger og Hotmail. Hans gode råd er derfor ikke overraskende:

- Hvad har jeg lært? Jo, fra nu af har jeg ikke ét, men tre forskellige kodeord som jeg veksler imellem, skriver Allan Nielsen.

Du kan læse mange flere skrækhistorier her - og hvis du vil deltage i konkurrencen om de mange præmier kan du klikke her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere