Den omvendte options-effekt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. december 2001.


Efter Intels køb af Giga i år 2000 arbejder Finn Helmer for Intel i udlandet med at starte nye udviklingsmiljøer op. Ny chef for Giga siden den 1. oktober 2001 er den tidligere HP-chef Jørgen Bardenfleth. Han er administrerende direktør for Intels Optical Components Division (OCD). En Intel-division med 550 ansatte på 13 lokationer over hele verden, fem i Europa (heriblandt Giga i Skovlunde) og otte i USA.
- Vi har et optionsprogram i hele Intel-koncernen, hvor ledelsen en gang om året tilbyder optioner til de medarbejdere, som yder en god indsats. Det gør vi for at medarbejderne kan deltage i Intels værdiskabelse, siger Jørgen Bardenfleth.
Han har et dybtgående kendskab til aktieoptionsordninger, han har selv fået dem igennem 12 år hos Hewlett-Packard, hvor han sluttede som administrerende direktør. På trods af at stort set alle optionsordninger i enhver virksomhed i de sidste tre år er været værdiløse på grund af det globale IT-kursfald, er han begejstret for systemet. Skattemæssigt er ordningen grotesk, fordi staten sætter lighedstegn mellem løn og optioner. En option er ikke løn, det er bonus, mener Jørgen Bardenfleth.
En bitter medarbejder
- Men uanset beskatningen skal man som leder passe på, at optioner ikke får den omvendte effekt hos medarbejderne. Det er et problem, hvis man får tændt for meget op under forventningerne om at blive rig, det gør medarbejderen ærgerlig og bitter, når optionen kikser. Det har jeg personlig oplevet som leder, siger Jørgen Bardenfleth.
Det er vigtigt, at medarbejderen forstår, at en option er en lodseddel om hvordan en virksomhed klarer sig i markedet. Nogle ting kan man påvirke som ansat og være med til at skabe fremgang for virksomheden. Andre forhold må man erkende, at man ikke som medarbejder kan ændre ret meget på, eksempelvis det globale kursdyk i IT-aktier i nu mere end et år.

Billedtekst: - Aktieoptioner er strålende som motivation og belønning, men optioner kan også få den omvendte effekt og skabe bitterhed, siger administrerende direktør Jørgen Bardenfleth, Intel Optical Components Division.
Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere