Herfra og fem meter væk

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. november 2001.


Det er ad hoc-netværk, og printere der vil drive Bluetooth-udbredelsen fremad, siger 3Com. De forventer, at den trådløse teknologi vil snige sig ind i virksomhederne på samme måde, som Palm lommecomputerne gjorde i hine tider.

3Com har ikke været blandt dem, der har haft kæberne længst fremme i Bluetooth-ræset. 3Com har brugt tiden til at modne produkterne og få styr på strategien. Nu er der produkter på vej, og der er strategi på tavlen.
- Ud over WAN-adgang via GPRS-telefoner, ser vi print via Bluetooth og ad hoc-net, som de helt store applikationer i forretningssammenhæng. Hvem har ikke brug for at udskrive dokumenter, men hvem har et printerkabel med i tasken til den bærbare? siger Daniel Van Der Bosh, 3Coms europæiske produktchef for netværk til forretningsbrug.
Hvor printerdriveren så skulle komme fra, havde han dog intet hurtigt svar på. Han siger videre:
Bluetooth er en ledning
- Og ofte er der brug for at kunne udveksle dokumenter mens man er på farten, og her er Bluetooth ualmindeligt velegnet. Dertil kan Bluetooth bruges for eksempel til konferencer eller undervisning, hvor deltagerne kan sende spørgsmål til foredragsholderen via en chatfunktion.
For Daniel V4an Der Bosh er det vigtigt at betone forskellen mellem trådløse lokalnetværk og Bluetooth. Han siger:
- Vi ser Bluetooth som et en komplementerende teknologi til IEEE 802.11b. Det er en LAN, mens Bluetooth er et personligt netværk. En virtuel ledning med stik, der altid passer, og som man selv kan styre. Et LAN er derimod eksternt styret.
Og denne selvstændighed tror 3Com bliver Bluetooths vej ind i virksomhederne.
- Vi forventer, at det samme sker med Bluetooth som der skete med Palm lommecomputerne, nemlig at brugerne tager teknologien til sig på grund af nytteværdien, og når den kritiske masse er nået, må virksomheden finde en strategi for teknologien.
Bluetooth sammen
med 802.11b
Den første bølge af Bluetooth produkter fra 3Com er funktionelt rettet mod at gøre konventionelle IT-enheder til Bluetooth-enheder.
Der kommer en USB til Bluetooth-enhed, sådan at stationære pc'er kan tale med andre Bluetooth-enheder. Videre kommer der Bluetooth-printerstik, der giver trådløs adgang til en almindelig printer. 3Coms Blutooth PC-card har en driver, som arbejder sammen med 3Coms IEEE 802.11b PC-card, sådan at de to kort kan eksistere i samme bærbare pc med minimal forstyrrelse af hinanden.
For Bluetooth-kommunikation ligger i samme 2,4 GHz radiobånd som IEEE 802.11b, hvilket betyder at der har være problemer med at få de to netværksteknologier til at eksistere sammen.
3Com har flere Bluetooth-produkter på vej, deriblandt software til styring af Bluetooth-enheder.

Billedtekst: Her er 3Coms samlling af Bluetooth-enheder. Fra venstre mod højre er det: Nederst er det en transceiver til stationære pc'er. Den blå klods oven er et printerstik med indbygget Bluetooth, sådan en printer kan blive trådløs. Øverst til højre er 3Coms nye PC-card Bluetooth-kort. Nedenunder er 3Coms nte IEE802.11b kort, hvor Daniel Van Der Bosh indrømmer at det måske er lidt uheldig med den store lighed med en dansk kabselåbner. Foto: Torben Klint

Billedtekst: Daniel Van Der Bosh viser den kommende Bluetooth-enhed, som via USB-stikket kan gøre en stationær pc til en Bluetooth-enhed. For at få antennen frem på forsiden af pc'en kan stik og Bluetooth transceiver skilles via en ledning.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere